Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία ήταν και είναι τροφός και φρουρός αυτού του τόπου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία ήταν και είναι τροφός και φρουρός αυτού του τόπου

Διαδοχικές συναντήσεις είχε νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος δέχθηκε τον μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου Faisal bin Muaammar ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης κ. Μarwan Toubassi.

Κατά τη συνάντησή τους οι τρεις άνδρες συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος.

Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε πως θεώρησε σωστό και αναγκαίο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Ιταλία να τον επισκεφθεί, για να πάρει την ευλογία του, να συζητήσει μαζί του και να ζητήσει τις συμβουλές του.

Έπειτα ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γεώργιο Κουμουτσάκο με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα επικαιρότητας, αλλά και κοινές δράσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Είχα την δυνατότητα να μοιραστώ με τον Μακαριώτατο ορισμένες σκέψεις που αφορούν την δυνατότητα συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε αναφορικά με το μεταναστευτικό» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης ενώ σημείωσε επίσης ότι «τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην Λέσβο έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική ανάγκης αποτελεσματικών πολιτικών της χώρας μας και σε αυτό η συμπαράσταση και αρωγή της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου είναι ουσιαστικής σημασίας», ενώ επεσήμανε ότι «το επόμενο διάστημα θα δουλέψουμε πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που συζητήσαμε».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία, πέρα από την Πολιτεία, ήταν και είναι τροφός και φρουρός αυτού του τόπου. Στόχος Πολιτείας και Εκκλησίας είναι πάντοτε ο άνθρωπος και εκεί συναντώνται οι δραστηριότητες μας». Αναφέρθηκε, ακόμη, στις προτάσεις και στις ενέργειες που συζήτησαν τονίζοντας πως «σε ό,τι μπορούμε και είναι δυνατό είναι χρέος μας να βοηθήσουμε, όπως κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε πάντα με ειλικρίνεια και τιμή».

Φωτο: ecclesia.gr/Χρήστος Μπόνης


Σχολιάστε εδώ