Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει: Πτωχεύουν και τον αγρότη!

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει: Πτωχεύουν και τον αγρότη!

– Έλεος, θα του παίρνουν το χωράφι!

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα ευάλωτα νοικοκυριά που έκαναν το… λάθος να δώσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να αγοράσουν ένα σπίτι (όχι βέβαια στην… Εκάλη ή στη… Μύκονο), ώστε το νοίκι που έδιναν να πηγαίνει στην πληρωμή της δόσης και να μην κινδυνεύουν πλέον από εξώσεις.

Τον κίνδυνο που είχαν αποφύγει, όμως, τον επανέφεραν τα Μνημόνια, με τις δουλειές να περιορίζονται και τον τζίρο στα μαγαζιά να μειώνεται, οπότε στέρεψε και η δυνατότητα καταβολής της δόσης στην τράπεζα. Ευτυχώς, όμως, έπεσε σαν μάννα εξ ουρανού ο «νόμος Κατσέλη», που προστάτευσε την πρώτη κατοικία και έβαλε φραγμό στους πλειστηριασμούς, που είχαν ήδη ξεκινήσει.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέκυψε στις πιέσεις των τραπεζών και έφερε άρον άρον τον νέο πτωχευτικό νόμο, με τη διεθνή πρωτοτυπία να πτωχεύει και ο ιδιώτης.


Στο απόσπασμα τα ευάλωτα νοικοκυριά


Και έτσι η κυβέρνηση της Δεξιάς άνοιξε διάπλατα την πόρτα της απώλειας της κατοικίας των νοικοκυριών, βάζοντας στο αρχείο τον «νόμο Φλαμπουράρη», που διαδέχθηκε τον «νόμο Κατσέλη».

Αυτές τις μέρες, μάλιστα, ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και αμέσως μετά θα ψηφισθεί ο νέος πτωχευτικός νόμος. Και θα αρχίσουν τα δράματα…

Ήδη η… μηχανή των πλειστηριασμών έχει ξεκινήσει και έχει πολλή δουλειά, μια και απέναντι έχει 300.000 νοικοκυριά που έχουν πάρει δάνεια τα οποία αφορούν πρώτη κατοικία.

Ολομέτωπη επίθεση από την αντιπολίτευση

Με τις ληστρικές απαιτήσεις του νέου πτωχευτικού νόμου, με τον οποίο τα ευάλωτα νοικοκυριά θα χάνουν το σπίτι τους, η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά σε όλο το γήπεδο της αντιπολίτευσης.
Μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 προγραμματίζουν μεγάλες κινητοποιή-­
σεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ θα πάρουν σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ήταν φτιαγμένος από πριν ο νόμος!

Και εδώ το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει, με βάση εγκυρότατες πηγές, ότι ο… περιώνυμος πτωχευτικός νόμος είχε φτιαχτεί πολύ πριν, για όταν η Ελλάδα θα επέστρεφε στην κανονικότητα, η οποία ούτε με… κιάλια δεν φαίνεται στον ορίζοντα…

Ψάχνουν για διέξοδο…

Μπροστά σε αυτήν την τελεσιγραφική νέα κατάσταση, που ήταν απαίτηση των τραπεζών και των μεγαλομετόχων τους, 100.103 δανειολήπτες, σε μια απόπειρα να προστατεύσουν το σπίτι τους, έχουν συναινέσει στην άρση του απορρήτου τους και προχωρούν στην υποβολή της σχετικής αίτησης, ενώ 51.337 έχουν προχωρήσει ήδη στην οριστική κατάθεση του αιτήματός τους.

Στο κυνήγι και ο αγρότης!

Αυτό κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Ο πτωχευτικός νόμος προβλέπει και την πτώχευση του αγρότη, ο οποίος θα χάνει τα χωράφια του και το σπίτι του. Θα ρευστοποιούνται τα πάντα.
Αυτό κι αν είναι μπουρλότο στην αγροτιά.
Οι κύριοι που το… σκέφτηκαν μέσα στα πολυτελή γραφεία τους, με το air-condition το καλοκαίρι και το καλοριφέρ τον χειμώνα, ας πάνε να κάνουν τον αγρότη να δουν τι εστί… βερίκοκο.


 Πώς θα σου παίρνει το σπίτι ο Φορέας…


Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Κατοικιών και μόλις οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του ιδιώτη που θα επενδύσει στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων.

Ο επενδυτής θα επιλεγεί από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του χρόνου, ώστε ο Φορέας να αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές του 2021. Και αυτόματα θα τεθεί σε εφαρμογή ο Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας (!).

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο, καθώς δέλεαρ για τη συμμετοχή επενδυτών θα είναι η επιδότηση του ενοικίου που θα δώσει το κράτος για τα ευάλωτα νοικοκυριά τα οποία θα παραδώσουν το ακίνητό τους λόγω της πτώχευσης. Το ύψος του επιδόματος θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών του κάθε νοικοκυριού.

Ο ευάλωτος οφειλέτης θα χάνει την κυριότητα της πρώτης κατοικίας του, που θα έχει αγοραστεί από τον Φορέα, ο οποίος θα πρέπει να επενδύσει με ορίζοντα δωδεκαετίας, όσο δηλαδή θα διαρκεί το δικαίωμα μίσθωσης του ακινήτου από το ευάλωτο νοικοκυριό.

Να σημειωθεί ότι τα μισθώματα που θα καταβάλλονται δεν θα αφαιρούνται από το τίμημα για την επαναγορά του ακινήτου από το ευάλωτο νοικοκυριό μετά τη δωδεκαετία.
Έλεος!

Για να χαρακτηριστεί ο οφειλέτης ευάλωτος, θα πρέπει το συνολικό εισόδημά του να μην υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ (τον χρόνο!) για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένο κατά 3.500 (!) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού!

Σχετικά με τη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος έως τα 180.000 ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ