Μ. Χαρακόπουλος: Εν μέσω προκλήσεων η Γ.Σ. της Διακοινοβουλευτικής Ορθοδοξίας

Μ. Χαρακόπουλος: Εν μέσω προκλήσεων η Γ.Σ. της Διακοινοβουλευτικής Ορθοδοξίας

– Εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα ΔΣΟ

«Η επικείμενη Γενική μας Συνέλευση, αν και θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη λόγω των έκτακτων καταστάσεων, όχι μόνο δεν υπολείπεται σε σημασία αλλά, αντιθέτως, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς λαμβάνει χώρα εν μέσω πανδημίας, έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, που επιτείνει την πίεση στις χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής, αλλά και προκλήσεων έναντι της οικουμενικής Ορθοδοξίας με την ασεβή μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Πόλη σε τζαμί».

Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, πρόεδρο της Γ.Σ. της ΔΣΟ κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ, τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ, βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Σύμβουλο δρ. Κώστα Μυγδάλη, τον Γραμματέα της Ένωσης Συγγραφέων της Ρωσίας κ. Αλεξάντερ Φομένκο και τον λέκτορα Βυζαντινολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας κ. Μαξίμ Κριουτσκόφ.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17.09.20, κατά την οποία θα εκλεγούν ο νέος Γενικός Γραμματέας και επικεφαλής της ΔΣΟ, καθώς και οι πρόεδροι και εισηγητές των Επιτροπών, όπως και ο νέος Σύμβουλος της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Υπενθυμίζεται ότι, η Γ.Σ. της ΔΣΟ, στην οποία συμμετέχουν ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες, αρχικά θα πραγματοποιούνταν τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες μαζί με το διεθνές συνέδριο «Κοινοβουλευτισμός και Θρησκευτική Πίστη», αλλά λόγω της πανδημίας μετετέθη για τις 17.09.20 στην Κρήτη. Ωστόσο, λόγω του νέου κύματος της πανδημίας, τελικά θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.


Σχολιάστε εδώ