ΚΘΒΕ – “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”:  «Στα όνειρα των ποιητών» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο)

ΚΘΒΕ – “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”: «Στα όνειρα των ποιητών» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο)

“Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”

«ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ»

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο)
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 21.00Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την παράσταση «Στα όνειρα των ποιητών», σε σύλληψη- σύνθεση & μουσική διδασκαλία Φένιας Χρήστου, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Πρόκειται για μια μουσική  παράσταση βασισμένη  στην ποίηση του Κωστή Παλαμά και άλλων ελλήνων και ξένων ποιητών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο   Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.

Η προσωπική διαδρομή της μουσικού Φένιας Χρήστου και η συνάντησή της με την ποίηση καταλήγουν σε μια νέα μουσικοποιητική παράσταση. Ένας κύκλος μελοποιήσεων και πρωτότυπων συνθέσεων εναλλάσσεται με δραματοποιημένες αναγνώσεις ποιημάτων σε μια παράσταση με χαρακτήρα δροσερό, ερωτικό, νεανικό και στιγμές-στιγμές σατιρικό ως προς τον έρωτα και τα όσα προκαλεί σε εμάς τους ανθρώπους. Την δραματοποίηση και την επιλογή των συνδετικών κειμένων επιμελείται ο συγγραφέας-μεταφραστής Κώστας Κουτσουρέλης ενώ το μυσταγωγικό σκηνικό ολοκληρώνουν οι φωτισμοί του Αλέξανδρου Πολιτάκη. Το έργο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά αποτελεί τον κύριο ποιητικό κορμό έμπνευσης της μουσικού, που πλαισιώνεται από συμπληρωματικό υλικό ελλήνων και ξένων ποιητών, νεότερων και σύγχρονων. Ερμηνεύουν δύο ηθοποιοί και τρεις μουσικοί επί σκηνής.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη – Σύνθεση – Μουσική διδασκαλία: Φένια Χρήστου
Δραματοποίηση – Επιλογή συνδετικών κειμένων: Κώστας Κουτσουρέλης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Aλέξανδρος Πολιτάκης
Ηθοποιοί:  Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τζιώτας
Μουσικοί: Φένια Χρήστου (πιάνο, τραγούδι), Στέλλα Τέμπρελη (βιολοντσέλο), Σάκης Λάιος (κρουστά, πνευστά, πλήκτρα)

> Με τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθριο)

ΗΜΕΡΑ – ΩΡΑ
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
https://digitalculture.gov

Η εκδήλωση προσφέρεται  δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν και στηρίζουν αφιλοκερδώς τις εκδηλώσεις Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Tο εικαστικό έργο που αποτελεί την αφίσα της παράστασης ονομάζεται “A trick of the light – love is illusion ” και είναι μία ευγενική χορηγία του Ιταλού ζωγράφου Marco Busoni., http://www.marcobusoni.net/


ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΘΒΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λένα Ευαγγέλου – Μαρία Γουγουτσά
Τ. 2315 200 010 – 2315 200 024 – 2315 200 035 | Ε. press@ntng.gr

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ | www.ntng.gr


Σχολιάστε εδώ