“Όχι” στην άρση ασυλίας Πολάκη – Έκλεισε την ομιλία του με τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη

“Όχι” στην άρση ασυλίας Πολάκη – Έκλεισε την ομιλία του με τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η αίτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη. Η υπόθεση αφορούσε σε μήνυση που είχε υποβάλει ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης εναντίον του πρώην υπουργού Υγείας για συκοφαντική δυσφήμιση. Στην επιτροπή Δεοντολογίας η ΝΔ είχε ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας, ωστόσο στη σημερινή ψηφοφορία πολλοί “γαλάζιοι” βουλευτές δεν εμφανίστηκαν με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 κατά και ένας δήλωσε «παρών». Αίσθηση προκάλεσε όμως η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως το κλείσιμο της τοποθέτησής του. Ο κ. Πολάκης, όπως θα δείτε στο βίντεο, αφού είπε μια μαντινάδα έβγαλε το κινητό του από την τσέπη του. Από το τηλέφωνο ακουγόταν να παίζει το τραγούδι “Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια”, με τον κ. Πολάκη να λέει τους εξής στίχους: “κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ”.

Ο κ. Πολάκης μετά το τέλος της ψηφοφορίας ευχαρίστησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν στήριξαν την άρση της ασυλίας του.

Με πληροφορίες enikos.gr


Σχολιάστε εδώ