ΛΑΜΙΑ – Εκκλησιαστικό Σχολείο: Δωρεάν φοίτηση στο Ωδείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος

ΛΑΜΙΑ – Εκκλησιαστικό Σχολείο: Δωρεάν φοίτηση στο Ωδείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος

Μετά την ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα του Σχολείου μας στις εισαγωγικές εξετάσεις σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021 επεφύλασσε ακόμη ένα δώρο χαράς, ένα δώρο καρδιάς αυτή τη φορά, στο Σχολείο μας και μάλιστα ένα δώρο το οποίο μας προσφέρεται για πρώτη φορά!

Σ ύμφωνα με τις πληροφορίες του vimaorthodoxias.gr, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Συμεών, από φέτος παραχωρείται στους μαθητές μας το δικαίωμα ΔΩΡΕΑΝ φοίτησης στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεως!

Όσοι μαθητές, είτε του Εκκλησιαστικού μας Γυμνασίου είτε του Εκκλησιαστικού μας Λυκείου, επιθυμούν, μπορούν να σπουδάσουν χωρίς δίδακτρα τη μουσική των αγγέλων, τη μουσική της Εκκλησίας μας, τη μουσική των Ελλήνων!

Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, όπως και όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία της πατρίδας μας μαζί με τις Εκκλησιαστικές Εστίες στις οποίες διαμένουν και σιτίζονται δωρεάν όσοι μαθητές επιθυμούν, παρέχουν παιδεία αδάπανη στους μαθητές τους.

Να σημειωθεί ότι το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος«Γερμανός ο Μελωδός» είναι ο εκπαιδευτικός φορέας που, επί των ημερών του κ. Συμεών, διαδέχθηκε τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και λειτουργεί υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου πρωτοψάλτου κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Οι απόφοιτοί του έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου και διπλώματος αναγνωρισμένου από το κράτος, με το οποίο μπορούν να διδάξουν στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Πληθώρα καταξιωμένων αποφοίτων της Σχολής υπηρετούν τα αναλόγια πολλών ιερών ναών της Μητροπόλεώς μας και όχι μόνον αυτής.

Σε εποχές δύσκολες, λοιπόν, κατά τις οποίες πολλές οικογένειες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όλα όσα θα ήθελαν, ή όλα όσα οι νεαροί βλαστοί τους δείχνουν ότι έχουν τη δύναμη να διαχειρισθούν και να αξιοποιήσουν, έρχεται η Εκκλησία, έρχεται η Μητρόπολις Φθιώτιδος και προσφέρει αρχοντικά τη βοήθειά της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ διαβάστε στο vimaorthodoxias.gr


Σχολιάστε εδώ