Βορίδης στο MEGA: Έρχονται μέτρα στήριξης των πατατοπαραγωγών, της ιχθυοκαλλιέργειας και της θερμοκηπιακής ντομάτας

Βορίδης στο MEGA: Έρχονται μέτρα στήριξης των πατατοπαραγωγών, της ιχθυοκαλλιέργειας και της θερμοκηπιακής ντομάτας

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Τρίτης (8/9) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

«Στηρίζουμε κάθε κλάδο που έχει πληγεί από τον κοροναϊό»

Μιλώντας για την επερχόμενη «ΔΕΘ»  και για το αν θα υπάρξουν στα πλαίσια του «Thessaloniki Helexpo Forum» σχετικές εξαγγελίες για τους αγρότες από τον πρωθυπουργό, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση χάραξε μία στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα και την στήριξη όλων των τομέων του, εν μέσω πανδημίας.

«Δεν έχουμε αφήσει κλάδο του πρωτογενούς τομέα που εμφάνισε διαταραχή λόγω κοροναϊού, τον οποίο να μην έχουμε στηρίξει και ενισχύσει» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προαναγγέλλοντας την στήριξη των πατατοπαραγωγών, της ιχθυοκαλλιέργειας και της θερμοκηπιακής ντομάτας.

«Δεν στηρίζουμε στην λογική των επιδομάτων, αλλά την απώλεια του εισοδήματος με βάση συγκεκριμένων υπολογισμών», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον πρωθυπουργό για τις επιδοτήσεις και τα προγράμματα αγροτικής πολιτικής, ενώ σε άλλο σημείο, δήλωσε πως σε πολλούς πληττόμενους το ύψος της ενίσχυσης θα φτάσει έως και 24 χιλ. ευρώ.

Επιπλέον ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στην προστασία προϊόντων ΠΟΠ, ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που θέσπισε ποινικές διατάξεις για την παραβίαση τους.

Να γίνει αντιληπτό ότι τα παιδιά πρέπει να φοράνε μάσκα

Σχολιάζοντας τώρα τους αρνητές της πανδημίας στη χώρα,  ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραβλέπει κανείς τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσουν στη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης, συνομωσιολογίες τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει συστηματική επιχειρηματολογία για να αναδεικνύονται ως περιθωριακές και επικίνδυνες τέτοιες απόψεις.

Μιλώντας για τη χρήση μάσκας στα σχολεία ο ίδιος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως θα «πρέπει να υπάρξει εντατικός και εξαντλητικός διάλογος προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τα παιδιά είναι ενταγμένα σε ένα σύνολο και αυτά τα 1-2 που δεν θα φοράνε μάσκα, θα νιώσουν άσχημα. Θέλει προσπάθεια, συνεννόηση και παρακίνηση τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους γονείς».


Σχολιάστε εδώ