Σύννεφα στις σχέσεις Μαξίμου – ΥΠΕΞ

Σύννεφα στις σχέσεις Μαξίμου – ΥΠΕΞ

Διαβάζουμε και ακούμε πολλά για τις σχέσεις Μεγάρου Μαξίμου και Νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας και είναι προφανές ότι δεν είναι στα καλύτερά τους.

Η καχυποψία ποτέ δεν έλειψε, το αντίθετο μάλιστα, καθώς αρκετοί στο Μαξίμου θεωρούν ότι υπάρχει προσωπική ατζέντα στο ΥΠΕΞ, ενώ επίσης στη Βασιλίσσης Σοφίας υπάρχει εκνευρισμός, επειδή θεωρούν ότι η δουλειά βγαίνει με εμπνεύσεις και πολύ κόπο από το επιτελείο του υπουργού και τις αρμόδιες διευθύνσεις και το πολιτικό κεφάλαιο το καρπώνεται μόνο το Μέγαρο Μαξίμου.

Τελευταίο δείγμα γραφής δόθηκε με την απόσπαση της Μάνιας Τελαλιάν στο επιτελείο του πρωθυπουργού. Η πρώην επικεφαλής της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ ήρθε σε σφοδρή σύγκρουση με τον Νίκο Δένδια, όταν είχε εισηγηθεί αντίθετα για το πάγωμα των αιτήσεων ασύλου στη διάρκεια της κρίσης του Έβρου και απομακρύνθηκε από τη θέση της. Λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού, με παρέμβαση της ισχυρής κυρίας του ΥΠΕΞ Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, η οποία ακόμη και από τη θέση της στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον κινεί τα νήματα…

Πάντως ισχυροποιημένη είναι πλέον και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, η οποία έχει και την ευθύνη χειρισμού κρίσιμων θεμάτων. Και προφανώς είναι εντελώς άβολο για τον ΥΠΕΞ, όταν γνωρίζει ότι οι συνεννοήσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου για μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής περνούν και από τη σύμβουλο του πρωθυπουργού, την οποία πριν από λίγο καιρό απέπεμψε – και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ