Χωρίς το «ναι» της Ελλάδας, δεν μπαίνουν στην ΕΕ…

Χωρίς το «ναι» της Ελλάδας, δεν μπαίνουν στην ΕΕ…

Να μην το ξεχνούν…

«Σκοτώνονται» στο εσωτερικό του VMRO μετά την ήττα στις εκλογές και τον σχηματισμό εκ νέου κυβέρνησης από τον Ζόραν Ζάεφ. Ευθύνη για την ήττα έχει σε μεγάλο βαθμό ο πρόεδρος Κρίστο Μίτσκοσκι, αλλά κάθε άλλο παρά έδειξε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες και να παραιτηθεί.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από στελέχη του κόμματός του, που ζητούν έκτακτο συνέδριο, αλλά όπως φαίνεται έχουν βγει τα μεγάλα «μαχαίρια». Υπήρξαν καταγγελίες από τους διαφωνούντες, που τόνιζαν ότι δέχονται απειλές και παρενοχλήσεις, ενώ οι καταγγελίες αυτές έφθασαν μέχρι τα γραφεία της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών στα Σκόπια.

Η φαγωμάρα αυτή δίνει ανάσα στον κ. Ζάεφ, που σχημάτισε, με πολύ οριακή πλειοψηφία, κυβέρνηση με τη στήριξη των Αλβανών του DUI, και πλέον η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι η μοναδική διέξοδος για τον ίδιο και τη χώρα του. Και για τον λόγο αυτό είναι ίσως ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει πειστικά στον Ζόραν Ζάεφ ότι αυτή η πορεία απαιτεί τη συναίνεση της Ελλάδας και επομένως έχει συμφέρον ο ίδιος να φροντίσει για τη συνεπή εφαρμογή των έστω ελάχιστων δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών και κυρίως να σταματήσει την προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη ώστε τελικά να επιβληθεί ντε φάκτο σχεδόν παντού το «Μακεδονία – μακεδονικός».

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ