Στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 6 δισ. για νέα μέτρα στήριξης και αμυντικές δαπάνες

Στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός 6 δισ. για νέα μέτρα στήριξης και αμυντικές δαπάνες

Ανοίγει ο δρόμος για τα νέα μέτρα στήριξης μέσω της αύξησης των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται πως από το ποσό αυτό τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Ωστόσο, κατά 600 εκατομμύρια ευρώ αυξάνονται οι πιστώσεις για εξοπλιστικές και προσφυγικές δαπάνες  φέτος, με τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει πως οι δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της χώρας θα αυξηθούν και τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ θα διατεθεί για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες (πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους), ενώ κατά 76 εκατομμύρια ευρώ αυξάνεται η ειδική χρηματοδότηση φορέων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, καθίσταται αναγκαία η υποβολή συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2020 και γίνεται με σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Τα 600 εκατομμύρια ευρώ αναφέρεται πως αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων και σε δράσεις για  την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των προσφυγικών ροών.

Πηγή: capital.gr


Σχολιάστε εδώ