Η TUI ακυρώνει πακέτα διακοπών σε περιοχή της Ζακύνθου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η TUI ακυρώνει πακέτα διακοπών σε περιοχή της Ζακύνθου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η TUI ακυρώνει άμεσα πακέτα διακοπών στον Λαγανά της Ζακύνθου εν μέσω φόβων ορισμένων πελατών να αγνοούν τα μέτρα ασφαλείας του COVID-19. Η κίνηση αυτή του T.O. ακολουθείται από σειρά θετικών κρουσμάτων της νόσου που συνδέονται με Βρετανούς τουρίστες που επιστρέφουν από το νησί.

Η Ουαλία έχει έξι ομάδες περιπτώσεων COVID-19 με συνολικά 30 κρούσματα, οι οποίες έχουν συνδεθεί με πτήσεις από τη Ζάκυνθο. Η TUI είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που πετά από το ελληνικό νησί στο Cardiff.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του traveldailynews.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI UK και Ireland Andrew Flintham είπε ότι το θέρετρο του λαγανά είναι δημοφιλές στους νέους “που παραδοσιακά κάνουν διακοπές σε μεγάλες παρέες” και πρόσθεσε: “Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι το κύριο μέλημά μας και οι πρόσφατες περιπτώσεις δείχνουν ότι ορισμένοι πελάτες δεν ακολουθούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ασφάλειας για τον COVID. Επομένως, το σωστό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε και να μειώσουμε έναν επιπλέον πιθανό κίνδυνο για τους άλλους, είναι να μην προσφέρουμε πλέον διακοπές σε αυτό το συγκεκριμένο θέρετρο. Οι πρόσφατες περιπτώσεις στην Ουαλία υπογράμμισαν ένα δημογραφικό στοιχείο των πελατών που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Ζάκυνθο και στη συνέχεια βγήκαν θετικοί στα τεστ. Πιστεύουμε ότι με καλές διαδικασίες ιχνηλασιμότητας, τεστ στα αεροδρόμια και μια προσεκτική προσέγγιση στους περιφερειακούς ταξιδιωτικούς διαδρόμους οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν με ασφάλεια”.

Στο ρεπορτάζ του traveldailynews.gr αναφέρεται πάντως πως η TUI θα συνεχίσει να λειτουργεί στην υπόλοιπη Ζάκυνθο. Οι πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Σκωτία, η οποία επανέφερε την απαίτηση 14ήμερης καραντίνας για αφίξεις από την Ελλάδα, θα μπορούν να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας Vaughan Gething δήλωσε ότι θα πιέσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μια επείγουσα συνάντηση, ώστε να εξεταστεί ο πιθανός κίνδυνος στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του Scottish Passenger Agents’ Association Mike Tibbert επεσήμανε ότι οι ξαφνικές και συχνές αλλαγές στους κανόνες καραντίνας ασκούν πίεση στους τουριστικούς πράκτορες. “Αν και η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει προειδοποιήσει ότι η λεγόμενη ασφαλής λίστα είναι ρευστή και ευέλικτη και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ανησυχούμε εξαιρετικά για τον φόρτο εργασίας που επιβάλλεται στα μέλη του συνδέσμου μας με κάθε αλλαγή. Οι ταξιδιώτες φυσικά δε θέλουν να χάσουν τις διακοπές για τις οποίες έχουν πληρώσει και πολλοί έχουν κάνει πολλές αλλαγές στους προορισμούς και τις ημερομηνίες τους σε όλη την ασφαλή λίστα με τις αλλαγές καραντίνας. Τα μέλη μας έχουν κάνει αυτές τις αλλαγές για τους πελάτες τους συχνά με πολύ μικρή σύντομη ειδοποίηση, μερικές φορές εν μία νυκτί και πάντα υπό ακραία πίεση, χωρίς να λαμβάνουν κανένα εισόδημα για την πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών”.

Και συνέχισε: “Η απομάκρυνση της Ελλάδας σε αυτό το συνεχιζόμενο ‘γαϊτανάκι’ χωρών που είναι ‘μια μέσα μια έξω’ σημαίνει ότι είναι αδύνατο για τους Σκωτσέζους να σχεδιάσουν ή να αναδιοργανώσουν διακοπές για τις οποίες έχουν ήδη πληρώσει. Και εξίσου αδύνατο για τα μέλη μας να διευθύνουν μια επιχείρηση”.

Με σημερινή του πάντως ταξιδιωτική οδηγία, το βρετανικό Υπουγείο Εξωτερικών συμβουλεύει όσους γυρνούν στην Ουαλία από τη Ζάκυνθο να αυτοπεριοριστούν για 14 ημέρες και να κάνουν τεστ για COVID-19, καταλήγει το ρεπορτάζ.

Φωτο: www.tui.co.uk


Σχολιάστε εδώ