Λιμάνι του Πειραιά: Ξεπέρασαν τους 400 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2

Λιμάνι του Πειραιά: Ξεπέρασαν τους 400 οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούν καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά, τα ειδικά κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους

-Γιώργος Πατούλης: «Με στοχευμένες δράσεις και δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία»

Πάνω από 400 δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2, σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, διενήργησαν μέχρι σήμερα τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, βρίσκονται σε μόνιμη βάση, καθημερινά, στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα με τους εκδρομείς, έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε λιμενικούς, καθώς είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αττική. 

Με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, τα κλιμάκια θα βρίσκονται και όλο το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο λιμάνι της Ραφήνας τις εξής ώρες:

• Σήμερα, Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 14:40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos)
• Στις 17:55 της ίδιας μέρας θα βρίσκονται στο λιμάνι της Ραφήνας
• Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10:45 π.μ. στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios)
• Το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 17:55 οι έλεγχοι θα γίνουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Τη διαδικασία των ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, θα εποπτεύσει αύριο και μεθαύριο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS-CoV-2 όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα. 

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID–19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: 

«Με στοχευμένες δράσεις και δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά για την αμέριστη βοήθεια  και στήριξη στην προσπάθειά μας».


Σχολιάστε εδώ