Αγκίστρι – Για τους λάτρεις της πεζοπορίας…

Αγκίστρι – Για τους λάτρεις της πεζοπορίας…

Το μικρό νησί του Aργοσαρωνικού, απέναντι από την Αίγινα, με πεντακάθαρες θάλασσες και κατάφυτο τοπίο από πεύκα ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Τα τρία χωριά του, το Μεγαλοχώρι, τα Λιμενάρια και η Σκάλα είναι ιδανικά για ήρεμες διακοπές. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σαββατοκύριακα και για μονοήμερες εκδρομές.

Στο πέρασμα των χρόνων το νησί έχει ακολουθήσει την ιστορική πορεία της Αίγινας. Αποτέλεσε μέρος του βασιλείου του μυθικού Αιακού της Αίγινας και κατά την επικρατέστερη άποψη ταυτίστηκε με την αρχαία Κεκρυφάλεια, η οποία υπήρξε σύμμαχος της Αίγινας στον Τρωικό Πόλεμο. Απέχει 22 ν.μ. από τον Πειραιά, έχει έκταση 13 τ.χλμ., πληθυσμό 950 κατοίκους. Συχνά δρομολόγια πλοίων το συνδέουν καθημερινά με τον Πειραιά και την Αίγινα.

Αξίζει να δείτε

-Τη μητρόπολη της Ζωοδόχου Πηγής και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
-Τον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού με χαραγμένη την ημερομηνία 1812.
-Τα λείψανααρχαίου λατομείου και αρχαίων κιβωτιόσχημων τάφων.
-Τη Μετώπη, ένα νησάκι το οποίο ήταν αμπελώνας του Αγκιστριού.
-Τα Λιμενάρια (4,5 χλμ. Ν), τον τρίτο οικισμό του νησιού, ένα παραδοσιακό χωριό με λιγοστά σπίτια χτισμένα ανάμεσα στα πεύκα.
-Τη λίμνη, στη θέση «Απόνησος», κοντά στα Λιμενάρια.
-Τα νησάκια Απόνησος, η οποία χωρίζεται από το Αγκίστρι με μια στενή λωρίδα θάλασσας και Δωρούσα, με το εκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή. Βρίσκονται απέναντι από το ΝΔ άκρο του νησιού.

Πηγή πληροφοριών από το visitgreece.gr
Φωτο: agistri-island.gr, visitgreece.gr


Σχολιάστε εδώ