Μάκης Κουρής: Στον αέρα παραμένει η πρώτη κατοικία!

Μάκης Κουρής: Στον αέρα παραμένει η πρώτη κατοικία!

-Κοροϊδία η κρατική επιδότηση: Από 90% της μηνιαίας δόσης, μέχρι τα 600 ευρώ, μειώνεται στο 70% το γ’ τρίμηνο, υπό τον όρο ότι τα δάνεια είναι ενήμερα και οι οφειλέτες είναι… κορονοϊόπληκτοι! – Πώς λειτουργεί η «γέφυρα»
-Από τους 300.000 δανειολήπτες μόνο οι 11.397 έχουν υποβάλει αίτηση…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Άνθρακες ο… θησαυρός… Με όλη τη σημασία της λέξης. Με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι έδωσε λύση για να μη χάσουν οι δανειολήπτες την πρώτη κατοικία τους, η οποία μέχρι τώρα είχε την προστασία που είχε νομοθετήσει η Λούκα Κατσέλη, την οποία παρέτεινε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τον «νόμο Φλαμπουράρη» μέχρι τις 30 Απριλίου του 2020.

Πλέον, όμως, με βάση την παράταση που έδωσε η… φιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν στον δρόμο γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους.

Απλώς, η… ευαίσθητη κυβέρνηση της ΝΔ προσφέρει το «πρόγραμμα γέφυρα» για να βγουν στην απέναντι όχθη οι κορονοϊόπληκτοι δανειολήπτες, υπό την προϋπόθεση ότι τα δάνεια θα είναι ενήμερα (!) αλλά και ότι οι δανειολήπτες θα έχουν λεφτά να πληρώνουν τη μηνιαία δόση για τους επόμενους εννέα μήνες (διάστημα για το οποίο θα ισχύει η «γέφυρα») και μετά αν δεν μπορούν να πληρώσουν θα τους περιμένει ο πλειστηριασμός, που είναι το επόμενο βήμα.

Η πολυδιαφημισμένη «γέφυρα»… χωράει πάνω από 300.000 δανειολήπτες (δάνεια φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών ή επιχειρηματιών που έχουν οφειλή με υποθήκη την πρώτη κατοικία), με συνολικό ύψος δανείων μέχρι 15 δισ. ευρώ.

Φαίνεται, όμως, ότι λεφτά δεν έχουν απομείνει στις τσέπες των δανειοληπτών. Ό,τι υπήρχε, το «έφαγε» ο κορονοϊός με την καραντίνα, τα κλειστά μαγαζιά, τα άδεια ξενοδοχεία και τις στρατιές των ανέργων…

Απόδειξη, το ότι από τους πάνω από 300.000 δανειολήπτες που είναι καταγεγραμμένοι στα κιτάπια των τραπεζών, μέχρι την Πέμπτη μόλις 34.494 φορολογούμενοι είχαν μπει στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Και από αυτούς συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου τους οι 27.661, ενώ έως τώρα έχουν υποβληθεί μόνο 11.397 αιτήσεις.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ