Ο πλανητάρχης τα βρήκε «σκούρα» στα social media

Ο πλανητάρχης τα βρήκε «σκούρα» στα social media

Τα δύο μεγαλύτερα social media μπλόκαραν βίντεο με συνέντευξη του Τραμπ που μιλούσε για τον κορονοϊό και τα παιδιά θεωρώντας το επικίνδυνη παραπληροφόρηση.

Ο αμερικανός Πρόεδρος ανέβασε στις σελίδες του στο Facebook και το Τwitter μια συνέντευξή του στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον νέο κορονοϊό.

Η διαχείριση του Facebook επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι απέσυρε βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα του Προέδρου των ΗΠΑ διότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την πανδημία του κορονοϊού.

Επίσης, η διαχείριση του Twitter απαγόρευσε στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ να κάνει αναρτήσεις για κάποιο διάστημα στον επίσημο λογαριασμό της στην υπηρεσία (@TeamTrump), μέχρι να διαγράψει την ανάρτηση με το επίμαχο βίντεο από τη συνέντευξη.

Η ανάρτηση «παραβίαζε τους κανόνες του Twitter για την παραπληροφόρηση σχετικά με την COVID-19. Ο κάτοχος του λογαριασμού όφειλε να αποσύρει το tweet προτού να μπορέσει να κάνει νέες αναρτήσεις», όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η ομάδα του Τραμπ φαίνεται πως συμμορφώθηκε, γιατί ο λογαριασμός της ήταν ενεργός αργότερα και το βίντεο άφαντο.

Η ομάδα του Τραμπ αντέδρασε κατηγορώντας τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι δύο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης για προκατάληψη εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ. «Οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κριτές της αλήθειας», σχολίασε η Κόρτνι Παρέλα, εκπρόσωπος της εκστρατείας.

Να θυμίσουμε πως πριν από δύο εβδομάδες ηTwitter Inc πρόσθεσε τη σήμανση «manipulated media» (παραποιημένα μέσα) σε βίντεο που ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter με το σχόλιο «Τρομοκρατημένο νήπιο τρέχει κυνηγημένο από μωρό ρατσιστή».

Το βίντεο στον λογαριασμό του Τραμπ έδειχνε το ένα μωρό να τρέχει προπορευόμενο από το άλλο. Σε κάποιο σημείο εμφανίζεται banner που γράφει «Μωρό ρατσιστής ψηφοφόρος του Τραμπ». Στη συνέχεια εμφανίζεται ολόκληρο το βίντεο και το banner γράφει: «Δεν είναι η Αμερική το πρόβλημα. Τα fake news είναι».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ