Με λαμπρότητα ξεκίνησε ο εορτασμός της Ιερας πανήγυρης του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Μοσχάτου

Με λαμπρότητα ξεκίνησε ο εορτασμός της Ιερας πανήγυρης του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Μοσχάτου

Την Τετάρτη (5/8) παραμονή της εορτής έγινε ο Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης Kωνστάντιoυ. Επίσης συλλειτούργησαν ιερείς και από άλλες ενορίες των γύρω περιοχών.

Με κατάνυξη οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό από νωρίς το απόγευμα, τηρώντας τα απαραίτητα μετρά και όλοι με μάσκα.

Παρόντες ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, οι Αντιδήμαρχοι (Βασιλική Καραβία, Φελλας Γιώργος), η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Τσελιου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Σιωκας Απόστολος, Ζωταλης Δημήτρης), ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αντωνακος Μανώλης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοσχάτου Σφυροερας Γιώργος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 6 Αυγούστου, το πρωί στις 7:00 π.μ, με τον Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Kωνστάντιoς

Και το απόγευμα, στις 19:30 μ.μ, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο

Λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από το Ναό

Επίσης με αφορμή τη νέα έξαρση κρουσμάτων του Covid- 19 και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της εμποροπανήγυρης την παραμονή και ανήμερα του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στον περιβάλλοντα χώρο του ομώνυμου Ιερού Ναού στο Μοσχάτο.

Πηγή: my-mosxato.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ