«Φως στο τούνελ» για το γήπεδο της οδού Φαλήρου

«Φως στο τούνελ» για το γήπεδο της οδού Φαλήρου

Ένα ακόμα γήπεδο θα προστεθεί –όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής εξελίξεις– σε εκείνα που χρησιμοποιούν τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου της πόλης μας και θα συμβάλει αποφασιστικά στη λύση του γηπεδικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Πρόκειται για το γήπεδο που είχε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ότι θα κατασκευάσει στο οικόπεδο του Δήμου που βρίσκεται στη γωνιά Θηβών και Φαλήρου, εκεί που πριν από 40 χρόνια περίπου ήταν το αμαξοστάσιο των τότε αστικών ΚΤΕΛ. Όντως ο Δήμαρχος είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες, αλλά το θέμα δεν προχώρησε γιατί –όπως αποκαλύφθηκε– όλος ο εξοπλισμός του χώρου, το σκέπαστρο, τα δοκάρια κ.λπ., ήταν από αμίαντο, κάτι που καθιστούσε απαγορευτική την όποια εργασία.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τις προηγούμενες μέρες είχε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από την οποία ζήτησε να αποδοθεί για χρήση στον Δήμο ο χώρος πίσω από την πρώην ΣΚΥΠ για να τον διαμορφώσει σε χώρο άθλησης. Η ΣΚΥΠ, που λειτουργεί τώρα ως Επαγγελματικό Λύκειο, βρίσκεται επί της Πειραιώς, ακριβώς απέναντι από την ΕΛΑΪΣ, στο ύψος του Νέου Φαλήρου.

Πάντως ο Δήμαρχος δεν έχει… ξεχάσει και το κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών που έχει δεσμευθεί να κατασκευάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε χώρο που θα του εξασφαλίσει ο Δήμος. Ο Γιάννης Μώραλης εξετάζει τους χώρους που υπάρχουν, αλλά αυτοί που θεωρούνται κατάλληλοι δεν ανήκουν στον Δήμο. Δεν αποκλείεται να γίνει το κολυμβητήριο στον χώρο του λιμανιού κάτω από το Λιοντάρι, που παραχωρήθηκε στην Cosco, αν και ανήκει στον Δήμο Πειραιά. Ο χώρος αυτός, έκτασης 130 στρεμμάτων, είναι του Δήμου και ο Δήμος θα κινηθεί δικαστικά για να τον διεκδικήσει.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ