Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εξομολογείται…

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εξομολογείται…

«Τρεις οικογένειες, Καραμανλή – Παπανδρέου – Μητσοτάκη, ανάλωσαν τη Μεταπολίτευση κι αναλώθηκαν στη διαχείρισή της. Έγιναν καθεστώς η οικογενειοκρατία και ο μονοκομματικός πλειοψηφικός κοινοβουλευτισμός», λέει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη συνέ­ντευξή του στην «Καθημερινή».

Ευτέλισε τα άμφια…

Τα ψάλλει, όμως, και στους σημερινούς, στην Αριστερά, στην οποία θήτευσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος –και μάλιστα ως πρόεδρος του Συνασπισμού–, με ιδιαίτερη προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα! Συγκεκριμένα, τονίζει: «Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επιδεικνύει τον μανδύα της εξουσίας και ‘‘τα άμφια της ιστορίας’’, γιατί τα ευτέλισε. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επανιδρυθεί (*), να αλλάξει οργανικά, δομικά, λειτουργικά και ηγετικά, με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι νεόκοπους αρχηγισμούς και επικοινωνιακές ή παλαιοπολιτικές συνταγές».
(*) Να υποθέσουμε ότι σε αυτή την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχετε κι εσείς, κύριε Κωνσταντόπουλε, διεκδικώντας την ηγεσία;

Για τον Ανδρέα, τον οποίο ποτέ δεν πήγε, λέει: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθω­ώθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο. Πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά είναι έκθετος και υπόλογος για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Άλλωστε στο Ειδικό Δικαστήριο πολλά δεν αποκαλύφθηκαν, γιατί πολλοί δεν είπαν την αλήθεια. Από τα ευκαιριακά επικοινωνιακά προσχήματα δεν ξεγελιέ­ται η Ιστορία. Είναι λάθος του κ. Τσίπρα να μιλάει για ‘‘βρώμικο ’89’’, να περιπαίζει την Ιστορία».

«Δεν μετανιώνω…»

«…για όσα έπραξα και πράττω, αλλά και δεν τα κρατώ ζηλότυπα έξω από διαρκή κριτική αναψηλάφηση. Αυτά είμαι εγώ, μου ανήκουν και τους ανήκω. Δεν τα έκανα όλα σωστά. Και δεν μου φταίνε οι άλλοι. Έκανα λάθη που δεν έπρεπε και άλλα που μπορούσα να τα αποφύγω. Με τα λάθη στην πολιτική δεν ξοφλάς εύκολα, παρά μονάχα αν θέλεις να κρυφτείς από τον εαυτό σου ή να κρυφτείς από τους άλλους. Σε στοιχειώνουν, σε τριβελίζουν», τονίζει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ