Μ. Κουρής: Αύγουστος… μόνο που δεν θυμίζει καθόλου τον ξέγνοιαστο μήνα στην καρδιά του καλοκαιριού!

Μ. Κουρής: Αύγουστος… μόνο που δεν θυμίζει καθόλου τον ξέγνοιαστο μήνα στην καρδιά του καλοκαιριού!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Καλή σας εβδομάδα, Αύγουστος… μόνο που δεν θυμίζει καθόλου τον ξέγνοιαστο μήνα στην καρδιά του καλοκαιριού, που μόνο χαρές έφερνε μαζί του. Φέτος, συναντάς παντού πρόσωπα σκυθρωπά.

Έρημες οι αγαπημένες, μαγευτικές ακρογιαλιές. Τίποτα δεν θυμίζει το χθες. Αντίθετα, πολλά είναι τα ερωτηματικά για το τι μας περιμένει… Απόλυτα δικαιολογημένος ο προβληματισμός, όμως για αυτούς που σχεδιάζουν το μέλλον για εμάς χωρίς εμάς η διαδρομή κάθε άλλο παρά περίπατος θα είναι.
Φτάνει να μην κιοτέψουμε και να μην υποκύψουμε στην Κίρκη της καλοπέρασης…

Ο μόνος δρόμος που έχουμε…

Την περασμένη Κυριακή στα «Θαρραλέα» μας ο τίτλος ήταν «Ενιαίο μέτωπο απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν», με υπότιτλο «Είναι ώρα να μπουν τα ξίφη στα θηκάρια…».
Την ίδια μέρα, το «Βήμα» στο κύριο άρθρο του, με τίτλο «Η μάχη των συμβόλων», κατέληγε ως εξής: «Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή. Επιβάλλεται πέραν των άλλων να ενισχύσει την αποτρεπτική της ισχύ και δυνατότητα, μη φειδόμενη κόπων και θυσιών. Χωρίς τη δική μας ενότητα και αποφασιστική στάση, όπως αυτή εκφράστηκε και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τίποτα δεν είναι ικανό να προσφέρει τη διεκδικούμενη ειρήνη».

Για ποιον –ποιους– χτυπάει την καμπάνα…

…η «Καθημερινή» με το πρωτοσέλιδο σχόλιό της, στέλνοντας το μήνυμα: «Πολλοί ένοικοι του Μαξίμου στο παρελθόν ξέχασαν ότι είναι ένοικοι και όχι ιδιοκτήτες του κράτους. Γι’ αυτό και χρησιμοποίησαν τους θεσμούς σαν εργαλεία πολιτικής, όχι σαν εργαλεία για την προστασία και την πρόοδο της χώρας. Ενίοτε καλλιέργησαν στους εαυτούς τους την ψευδαίσθηση ότι η προσωρινή εξουσία τούς εξασφαλίζει και διαχρονική ασυλία. Προσπάθησαν δε να δημιουργήσουν είτε ένα δικό τους παράλληλο κράτος είτε ένα δικό τους σύστημα ενημέρωσης. Όλα αυτά τα έχουμε δει και ξαναδεί. Καταλήγουν πάντοτε σε τραγωδία».

Γιώργος Α. Κουρμούσης: «Βεβήλωση, βλασφημία, ατίμωση, ανοσιούργημα, ιεροσυλία, ασέβεια, αθλιότητα κ.ά. είναι η μετατροπή σε τζαμί του Ναού της του Θεού Σοφίας. Συμφωνώ απολύτως. Ό,τι και να την κάνει την Αγία Σοφία ο σουλτάνος, είτε τζαμί είτε ιμαρέτ, είτε ό,τι άλλο θέλει, και ο ίδιος AYSOFYA θα εξακολουθεί να τη λέει και μπράβο του Aferim…».

Καλό Αύγουστο…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ