Μ. Φουστέρης: Δυνατή και θετική  διαφήμιση η μεταγραφή του Β. Μπάρκα στη Σέλτικ

Μ. Φουστέρης: Δυνατή και θετική διαφήμιση η μεταγραφή του Β. Μπάρκα στη Σέλτικ

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΣΤΕΡΗ


Είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο για την άμεσα εμπλεκόμενη ΑΕΚ, η μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ. Και όχι απλώς γιατί οι Σκωτσέζοι αποτελούν σταθερή αξία στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο του αθλήματος, κλαμπ με ιστορία και τίτλους εντός και εκτός των τειχών. Αλλά και επειδή η χώρα μας θα διαφημιστεί δυνατά και θετικά από ένα «προϊόν» που κάλλιστα μελλοντικά μπορεί να γίνει ακόμη πιο ακριβό και προφανώς περιζήτητο.

Στο διά ταύτα, ασφαλώς και η διοίκηση της «Ένωσης» πιστώνεται ένα εξαιρετικό deal, με κέρδη ποικίλα και σημαντικά. Είναι τα χρήματα φυσικά, που, αν αληθεύουν οι πληροφορίες, ενδέχεται να ανέλθουν συνολικά στα 6 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων θα πολλαπλασιαστεί η ευχέρεια των επιτελών της για τη διευθέτηση κρίσιμων ζητημάτων, μεταγραφικών και μη. Εκτός αυτού, τέτοιες υψηλού επιπέδου πωλήσεις ισχυροποιούν τους «κιτρινόμαυρους», καθιστώντας τους αξιόπιστο συνομιλητή ή και πελάτη ακόμη, κορυφαίων ομάδων στη γηραιά ήπειρο. Και αυτό δεν είναι λίγο, ούτε αμελητέο.

Όσο για τον ίδιο τον διεθνή τερματοφύλακα, ο Θεός να τον έχει καλά και μακριά από τραυματισμούς, η εξέλιξή του είναι βέβαιη και σύ­ντομα ίσως τον δούμε να αγωνίζεται σε ακόμη σπουδαιότερο πρωτάθλημα από το σκωτσέζικο. Έχει γερές βάσεις, αέρα, αυτοπεποίθηση και δηλώνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Το πιστεύει και πια στο χέρι του είναι όλα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ