Ρυθμιστές στα Σκόπια τα αλβανικά κόμματα! – Μεγάλες οι ευθύνες και της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ρυθμιστές στα Σκόπια τα αλβανικά κόμματα! – Μεγάλες οι ευθύνες και της κυβέρνησης Μητσοτάκη

– Άλλη μια… μεγάλη επιτυχία μας

Έγιναν οι εκλογές στα Σκόπια και πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το SDSM του κ. Ζάεφ. Ο μεγάλος νικητής, όμως, είναι τα αλβανικά κόμματα, που υπερδιπλασίασαν τις έδρες τους και είναι πλέον ο ρυθμιστής των εξελίξεων στη γειτονική χώρα.

Η εθνικιστική προπαγάνδα του VMRO δεν έπιασε, καθώς με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με μια τυπική και συμβολικού περιεχομένου αλλαγή στο επίσημο όνομα της χώρας και μόνο, ο κ. Ζάεφ κατόρθωσε να κατοχυρώσει διεθνώς, και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ), τη χρήση των όρων «Μακεδονία» και «μακεδονικός». Και με τη στήριξη της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης κατόρθωσε να εξασφαλίσει τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ένταξης στο ΝΑΤΟ και της πρόσδεσης στην ΕΕ με το μικρότερο κόστος.

Όμως οι ευθύνες και της νυν κυβέρνησης είναι μεγάλες, καθώς έχει βγάλει από την ατζέντα της τις σχέσεις με τη «Βόρεια Μακεδονία». Και θα πρέπει να είμαστε σαφείς. Το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) υπέγραψε την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες της τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ενώ σήκωσε τα λάβαρα των μακεδονομάχων, αποδέχθηκε τη Συμφωνία.

Και όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά όλο αυτό το διάστημα δείχνει πα­ντελή αδιαφορία για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την τήρηση των έστω λιγοστών δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει τα Σκόπια…

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ