Στο ΣτΕ οι μελετητές κατά του Κτηματολογίου

Στο ΣτΕ οι μελετητές κατά του Κτηματολογίου

Αίτηση ακύρωσης κατά του Κτηματολογίου κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεκαπέντε κοινοπραξίες-ανάδοχοι συμβάσεων μελετών κτηματογράφησης.

Οι ανάδοχοι εκτοξεύουν ομαδικά πυρά κατά απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Κτηματολογίου σχετικά με τις συμβάσεις των αναδόχων.

Ειδικότερα, πρόκειται για την πρώτη αίτηση ακύρωσης η οποία κατατέθηκε στο ΣτΕ από τον καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου Πάνο Λαζαράτο, ως πληρεξούσιο δικηγόρο των αναδόχων μελετών κτηματογράφησης κατά της απόφασης του Ελληνικού Κτηματολογίου για «θέματα τεχνικού και λεπτομερειακού χαρακτήρα σχετικά με την υποβολή, την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης και τη σύνταξη των εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τον Μάρτιο του 2019 έγινε μια ανεπίτρεπτη νομοθετική επέμβαση στις συμβάσεις μεταξύ των αναδόχων και του Κτηματολογίου, με την οποία τα γραφεία μελετών αναλαμβάνουν επιπρόσθετες αρμοδιότητες από αυτές που είχαν συμφωνήσει και επωμίζονται την πλήρη ευθύνη για την ορθή επίλυση των ιδιοκτησιακών αμφισβητήσεων που θα ανακύπτουν από τις αναρτήσεις, καθώς αυτά θα είναι πλέον αρμόδια για την εξέταση όλων των αιτήσεων διόρθωσης των διοικουμένων.

Στην αίτηση ακόμα υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη πράξη του διοικητικού συμβουλίου τυγχάνει παράνομη και ακυρωτέα, γιατί παραβιάζονται η αρχή της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της ασφάλειας δικαίου και συνιστά αυτοτελώς θεωρούμενη επίσης αντισυνταγματική διάταξη λόγω ασάφειας και παραβίασης της αρχής της ισότητας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ