Ο Πολιτισμός «ταξιδεύει» σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής – Πρόγραμμα

Ο Πολιτισμός «ταξιδεύει» σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής – Πρόγραμμα

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τον Πολιτισμό με εκδηλώσεις σε όλη την Αττική – Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας για να παραμείνουμε ασφαλείς

Ο Πολιτισμός «ταξιδεύει» σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής με μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη χρηματοδοτούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για το καλοκαίρι 2020, είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με τη συμμετοχή  40 Δήμων, σημαντικών Φεστιβάλ  και πάνω από 400 καλλιτεχνών και εργαζομένων  στο χώρο του Πολιτισμού.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις ο Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τον Πολιτισμό και τους καλλιτέχνες, με εκδηλώσεις σε όλη την Αττική έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον επισημαίνει ότι είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας  προκειμένου να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρείς βασικούς άξονες: τη στήριξη των Φεστιβάλ, τη στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής και την ανάδειξη των χώρων πολιτισμού και αναψυχής της Περιφέρειας, όπως το Αττικό Άλσος, το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση.

Να σημειωθεί ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις θα πρέπει να ενημερωθούν από τους οικείους Δήμους και τους διοργανωτές φορείς για τη διαδικασία προμήθειας των δωρεάν εισιτηρίων.

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 30 Ιουλίου.

25 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ  ΒΡΑΧΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ- ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ

Συναυλία με τη Γλυκερία: «Από τη Σμύρνη έρχομαι…τι σε μέλλει εσένανε..;»

Η Γλυκερία μάς καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στη μουσική, για μία μόνο βραδιά ξεχωριστής διασκέδασης.

Ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια λαïκά, έντεχνα, παραδοσιακά, Σμυρναίικα, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ακολούθησα ένα αστέρι», στο οποίο καινούρια τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, αλλά και τη μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας παίρνουν νέα πνοή.

Μαζί της ο Θοδωρής Μέρμηγκας.

Πληροφορίες: www.festivalvraxon.gr


26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ- ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ

Συναυλία με την Ηρώ Σαΐα «Μια θάλασσα τραγούδια…»

Μια συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη με την ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα.
Ένα πρόγραμμα για φωνή, πιάνο & μπουζούκι που επιμελήθηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Πληροφορίες: www.festivalvraxon.gr


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΝΤΗΣ»

Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη, «Στων αγγέλων τα μπουζούκια»

Ο Μιχάλης Δημητριάδης, μαζί με ένα επταμελές σχήμα ταλαντούχων ερμηνευτών και μουσικών, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που βασίζεται στο καλό λαϊκό τραγούδι.

Θα παρουσιαστούν τραγούδια από την δισκογραφία του ίδιου του καλλιτέχνη, καθώς και διαχρονικά κομμάτια σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Πληροφορίες: www.ilioupoli.gr


30 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ- ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ- ΥΜΗΤΤΟΥ

Συναυλία, «Πανσέληνος στους Βράχους»

Από την ελληνική παράδοση μέχρι σήμερα το Φεγγάρι έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους Ποιητές και Συνθέτες.

Μια επιλογή από τραγούδια από την δεκαετία του ’30 έως και σήμερα θα ερμηνεύσουν δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί, ο Γιάννης Μπέζος και η Τάνια Τρύπη και δύο επίσης σημαντικοί ερμηνευτές, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Αντριάνα Μπάμπαλη.

Πληροφορίες: www.festivalvraxon.gr


Σχολιάστε εδώ