B. Μεϊμαράκης: Η χαλαρή στάση της ΕΕ δίνει χώρο στον Ερντογάν να προκαλεί, να εκβιάζει και να αυθαιρετεί

B. Μεϊμαράκης: Η χαλαρή στάση της ΕΕ δίνει χώρο στον Ερντογάν να προκαλεί, να εκβιάζει και να αυθαιρετεί

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της προσβλητικής για τον Ελληνισμό και  το Χριστιανισμό, αυριανής λειτουργίας της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί, επανέρχονται, μετά την επιστολή τους, στο μείζον αυτό θέμα και θέτουν προ των ευθυνών τους τόσο τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Josep Borrell όσο και τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, προκειμένου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να διατηρήσουν τη φυσιογνωμία της Αγιάς Σοφιάς ως παγκόσμιο μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να προστατέψουν τις διεθνείς συμφωνίες και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώπιον του κ. Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι «η χαλαρή στάση της ΕΕ δίνει χώρο στον Ερντογάν να προκαλεί, να εκβιάζει και να αυθαιρετεί, μετατρέποντας ακόμη και την Αγιά Σοφιά σε τζαμί το οποίο αποτελεί χτύπημα στον πολιτισμό μας, στο Χριστιανισμό, στην καρδιά μας». Σε δήλωσή του, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε την 24η Ιουλίου  ημέρα θλίψης για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό και τόνισε ότι η Αγιά Σοφιά είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο που οφείλει η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ανταποκρίνονται στο αυριανό κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου να προσέλθουν οι πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών για να ψάλλουν το «τη Υπερμάχω» και θα εκπροσωπηθούν από την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.


Σχολιάστε εδώ