LIVE – UN Web TV: Το Διεθνές Βραβείο Nelson Mandela 2020 του ΟΗΕ απονέμεται στην Πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

LIVE – UN Web TV: Το Διεθνές Βραβείο Nelson Mandela 2020 του ΟΗΕ απονέμεται στην Πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και στον Dr. Morissana Kouyaté από τη Γουινέα απονέμεται, όπως ανακοινώθηκε, το βραβείο Νέλσον Μαντέλα του ΟΗΕ, για το 2020.

Την ανακοίνωση για την απονομή του βραβείου αυτού για το 2020, έκανε ο πρόεδρος της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης Tijjani Muhammad-Bande.

Το βραβείο Νέλσον Μαντέλα απονέμεται κάθε 5 χρόνια (αυτή είναι η δεύτερη απονομή) από τη Γενική Συνέλευση αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματα εκείνων που αφιερώνουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, προωθώντας τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τιμά και αποτίει φόρο τιμής στη ζωή του Νέλσον Μαντέλα και στην κληρονομιά του για συμφιλίωση, πολιτική αλλαγή και κοινωνικό μετασχηματισμό.

Η επιτροπή που ανέλαβε την ευθυνη για την επιλογή των νικητών αποφάσισε φέτος το βραβείο να απονεμηθεί σε δύο πρόσωπα.

Στη σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται και ένα σύντομο βιογραφικό της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Οπως γράφει χαρακτηριστικά: «Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είναι μια Ελληνίδα φιλάνθρωπος και υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προστασίας της υγείας και της ευημερίας των παιδιών. Είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως της Unesco από το 1999, ιδρύτρια και πρόεδρος του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και του Συνδέσμου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Για περισσότερα από 30 χρόνια αγωνίζεται κατά του παιδικού καρκίνου για έναν κόσμο χωρίς σύνορα στην υγεία, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά να θεραπευτούν».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών: «Εκ μέρους των κρατών μελών και εξ’ ονόματός του ο πρόεδρος Muhammad-Bande συγχαίρει θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη και την Δρ. Kouyaté και ευχαριστεί την επιτροπή επιλογής για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το UN Web TV την διαδικτυακή Συνάντηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με την επίσημη αναγνώριση τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 στις 17.00 ώρα Ελλάδος. 

Στα παρακάτω link μπορείτε να δείτε  τις επίσημες ανακοινώσεις και σχετικά βίντεο:


Σχολιάστε εδώ