Προς τους «νεόπλουτους της εξουσίας»…

Προς τους «νεόπλουτους της εξουσίας»…

…απευθύνεται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, στο άρθρο του με τίτλο «Η ιστορία και οι παραχαράκτες της».

Παραλήπτης είναι η επόμενη σειρά της Αριστεράς, τα «ιστορικά κακέκτυπα», με τον ΣΥΡΙΖΑ που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας. Η κατάληξή του τα λέει όλα, μαζί με την πίκρα που δικαιούται να έχει: «Προς τους όψιμους αρνητές των πολιτικών – κοινωνικών και θεσμικών αγώνων του ενιαίου Συνασπισμού το 1989, που ως ‘‘νεόπλουτοι της εξουσίας’’ των μεγάλων ποσοστών αποστρέφονται τον φτωχό πρότερο εκλογικό εαυτό τους των μικρών ποσοστών, να θυμίσω ότι το παρελθόν το απαξιώνουν όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν αταξίες του παρόντος. Ιστορικά κακέκτυπα και πολιτικές καρικατούρες δεν διαπλάθουν κανένα δημιουργικό μέλλον για την ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα».

Πίκρα αναδύεται από το κείμενο, στο οποίο όμως δεν υπάρχει λέξη ευθύνης και αυτοκριτικής για το «βρώμικο ’89», που έσυρε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου στη συνεργασία με τον πατέρα Μητσοτάκη για να «τελειώσουν» τον Ανδρέα, η οποία όμως γύρισε μπούμερανγκ, καθώς το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία, ενώ ο Συνασπισμός πέρασε στον Τσίπρα, που τον έκανε κυβέρνηση…

Οι τεράστιες ευθύνες του ’89 δεν παραγράφονται…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: katiousa.gr


Σχολιάστε εδώ