Τώρα αποκαλύπτονται οι ΜΚΟ

Τώρα αποκαλύπτονται οι ΜΚΟ

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας εγγραφής στις 14 Ιουνίου, μόλις οι 18 από τις 40 ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σήμερα στις ελληνικές δομές απέστειλαν το απαραίτητο για τη διαδικασία αίτημα εγγραφής β’ φάσης στο νέο μητρώο.

Επομένως, μόνο οι 18 αυτές οργανώσεις δύνανται να συνεχίσουν, προς το παρόν, τη δράση τους εντός των δομών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται από το υπουργείο, 137 οργανώσεις απλώς δημιούργησαν λογαριασμό στο Μητρώο, 80 ολοκλήρωσαν την εγγραφή α’ φάσης και 70 είναι προς έλεγχο εγγραφής β’ φάσης, εκ των οποίων όμως μόνο οι 18 δραστηριοποιούνται εντός δομών.

Πριν από λίγο καιρό, ένα ζευγάρι Γερμανών εντοπίστηκε εντός βάσης καυσίμων σε νησί του Αιγαίου. Ο εντοπισμός τους ήταν τυχαίος, από στρατεύσιμο της βάσης. Τους ρώτησε ποιοι είναι και τι κάνουν κι εκείνοι του απάντησαν στα αγγλικά ότι κολυμπούσαν ανοιχτά της βάσης. Είχαν ξεκινήσει, όπως είπαν, από έναν όρμο που βρίσκεται περίπου 2 χλμ. μακριά κι επειδή κουράστηκαν βγήκαν στη βάση!

Οι δύο Γερμανοί φορούσαν τα μαγιό τους και δικαιολογήθηκαν υποστηρίζοντας ότι δεν κατάλαβαν ότι ξανοίχτηκαν στη θάλασσα και αναγκάστηκαν να βγουν στον χώρο της βάσης! Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό να τους παραλάβει και από την ταυτοποίηση που έγινε προέκυψε ότι το ζευγάρι των Γερμανών έχει σχέση με ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο Προσφυγικό. Με δεδομένο ότι πίσω από τις ΜΚΟ κρύβονται «διάφοροι», οι οδηγίες που δόθηκαν στις ελληνικές αρχές ήταν αυστηρές.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ