ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΑ – CUARTERTOS LIBRES | Δίγλωσση ποιητική συλλογή

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΑ – CUARTERTOS LIBRES | Δίγλωσση ποιητική συλλογή

Συγγραφέας
Luis Gomezbeck


Η ποίηση είναι κρησφύγετο, καταφύγιο,
ορμητήριο, καταπέλτης.
Είναι εκείνες οι λεπτομέρειες της ψυχής που
έχουν την ανάγκη ν’ αποκαλυφθούν.
Αυτά τα τετράστιχα είναι οι λεπτομέρειες μου
που είχαν αυτή την ανάγκη.

La poesía es guarida, refugio, base, catapulta.
Son aquellos detalles del alma que tienen la
necesidad de ser revelados.
Estos cuartetos son mis detalles que tenían
esta necesidad.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Luis Gomezbeck γεννήθηκε στο Μεξικό το 1977. Σπούδασε ισπανική φιλολογία στο ENSJ και υποκριτική στο ETX του Μεξικού, σωματικό θέατρο στο K&CC της Αγγλίας και ελληνικό πολιτισμό στο ΑΠΚ της Κύπρου.
Δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της τέχνης (θέατρο, φωτογραφία, μουσειογραφία, οργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων) και της διανόησης (μελέτη, διδασκαλία, συγγραφή, ποίηση, μετάφραση, δημοσιογραφία).
Είναι ο πρώτος Μεξικάνος που έχει γράψει και εκδώσει στην ελληνική γλώσσα, επίσης μεταφράζει από άλλες γλώσσες προς τα ελληνικά.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής σε διάφορες χώρες: Αγγλία, Αργεντινή, Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία και Σκωτία.
Έχει βραβευτεί στην Ελλάδα για τη δουλειά του ως φωτογράφου. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.
Έχει γράψει τα βιβλία: Αζτέκων Ποίησις, Ο Χάρος στο Μεξικό είναι γένος θηλυκού, Ιστορίες του Θανατά και Μεξικού Γέννησις.
Από τις Εκδόσεις Άπαρσις κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Άνθος και Γαλήνη και το φωτογραφικό του λεύκωμα ΘΡΑΚΗ: πολύχρωμοι άνθρωποι σε ασπρόμαυρο χαρτί.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΡΣΙΣ

Κατηγορία: Ποιητική συλλογή
ISBN: 978-618-5320-68-3 


Σχολιάστε εδώ