Ανοίγουν πανιά τον Αύγουστο τα κρουαζιερόπλοια

Ανοίγουν πανιά τον Αύγουστο τα κρουαζιερόπλοια

Το 50% των περσινών εσόδων, που ήταν 18,9 δισ. ευρώ, υπολογίζει να έχει φέτος η TUI

-Το πρώτο σαλπάρει στις 2 Αυγούστου από το Μπάρι, με πορεία Μαυροβούνιο – Κέρκυρα – Κατάκολο

Παρά τα τεστ και τους ελέγχους που γίνονται στους τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα από χώρες της Ευρώπης αλλά και από την Ασία και την Αυστραλία, η τουριστική αγορά είναι στα μαύρα της… Γιατί ο φόβος κυριαρχεί και πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να κάνει τουρισμό ο Γάλλος, ο Γερμανός, ο Άγγλος, ο Σουηδός, διακινδυνεύοντας την υγεία του.

Όταν, μάλιστα, κάθε άλλο παρά διασφαλισμένο είναι ότι όλοι οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν έχουν τον ιό. Ήδη ένας σημαντικός αριθμός επιβατών πέρασε από εξετάσεις και κάποιοι έμειναν σε καραντίνα για κάποιες μέρες. Το καλό νέο είναι ότι τα κρουαζιερόπλοια σηκώνουν άγκυρες και ανοίγουν πανιά. Το πρώτο θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου από το Μπάρι, με ρότα Μαυροβούνιο – Κέρκυρα – Κατάκολο.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να αρθεί το «απαγορευτικό» από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχει εκδοθεί.

Προς το παρόν, ακόμη και σε ζηλευτούς προορισμούς, όπως στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, μέχρι την περασμένη εβδομάδα τα μισά ξενοδοχεία ήταν κλειστά, οι δε κρατήσεις του Ιουλίου είναι λιγότερες από πέρυσι. Ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Ευρώπης, η γερμανική TUI, το 2019 είχε κύκλο εργασιών 18,9 δισ. ευρώ και κέρδη 893 εκατομμύρια ευρώ, αλλά φέτος υπολογίζει ότι τα έσοδα θα είναι τα μισά μιας κανονικής χρονιάς.

Να σημειωθεί ότι η βιομηχανία του τουρισμού στην Ευρώπη έχει έσοδα 800 δισεκατομμύρια ευρώ και απασχολεί εκατομμύρια εργαζομένους, που αγωνίζο­νται να επιβιώσουν.

Το 10% της οικονομικής δραστηριότητας της ΕΕ εξαρτάται από τον τουρισμό.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ