Αλ. Τσίπρας για κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη: Ένας χρόνος όλα ανάποδα

Αλ. Τσίπρας για κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη: Ένας χρόνος όλα ανάποδα

Αλ. Τσίπρας: Μετά τις εκλογές ήρθε ο «Αρμαγεδδώνας»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μιλά για τη διακυβέρνηση της ΝΔ, εξηγεί τι εννοεί όταν κάνει λόγο για μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους και τονίζει: «Ο Μητσοτάκης βύθισε την οικονομία, καλύπτει την αποτυχία του πίσω από τον κορονοϊό».

«Αυτό που θέλουν είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια καχεκτική δημοκρατία, σε ένα καθεστώς απόλυτου ελέγχου της ενημέρωσης και φίμωσης κάθε διαφορετικής άποψης. Είναι διαχρονικό το φλερτ της Δεξιάς με τον αυταρχισμό. Ποτέ δεν κατάφερε να συνυπάρξει για καιρό με το Κέντρο και την Αριστερά, ως ένας από τους δύο θεσμικούς πυλώνες που έχει φυσικά διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και επιδιώξεις, αλλά σέβεται τη διαφορετική άποψη και κυρίως τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ψηφίζουν ένα άλλο κόμμα. Είτε ήταν το Κέντρο, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα η πολιτική της Δεξιάς κατέληγε να είναι η σπίλωση, η συκοφαντία, ο αυταρχισμός. Είναι στο DNA τους και δυστυχώς έτσι όπως είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία, αν ο δομικός αυταρχισμός συνδυαστεί και με την προσωπική αλαζονεία, τότε το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό για την ίδια τη δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Πριν από έναν χρόνο η ελληνική οικονομία έτρεχε για 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, έχοντας φθάσει στο 2,9%”

Αναφορικά με την απολογισμό της κυβέρνησης που συμπληρώνει έναν χρόνο στην εξουσία, λέει: «Εγώ θα έδινα έναν τίτλο: Ένας χρόνος όλα ανάποδα. Πριν από έναν χρόνο η ελληνική οικονομία έτρεχε για 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, έχοντας φθάσει στο 2,9%. Είχαμε μειώσει την ανεργία δέκα μονάδες, είχαμε αρχίσει να παίρνουμε τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης για την μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που είχε υποστεί ασφυκτική πίεση την περίοδο της κρίσης. Και έρχονται οι εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τάζει στον ελληνικό λαό διπλάσια ανάπτυξη, καλύτερες μέρες, περισσότερες δουλειές. Και με το που εκλέγεται πέφτει «Αρμαγεδδώνας», πριν από τον κορονοϊό. Διότι από το δεύτερο τρίμηνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη μπαίνουμε στην ύφεση. Τον Οκτώβρη του ‘ 19 από 2,9 ανάπτυξη πάμε σε υφεσιακούς ρυθμούς, -0, 7 το προτελευταίο τρίμηνο και το επόμενο τρίμηνο 1,7 αρνητικό». «Άρα λοιπόν όλος αυτός ο χρόνος ήταν ένας χρόνος που στην πραγματικότητα διαψεύστηκαν όλες οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Ο κορονοϊός μπορώ να σας πω ότι βολεύει κιόλας τον κ. Μητσοτάκη, διότι καλύπτει τη μεγάλη αποτυχία στην οικονομία. Τα χρεώνει όλα εκεί» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

«Αυτός που θα πρέπει να φοβάται την οργή για τις συνέπειες της πολιτικής του δεν είμαι εγώ. Ο κ. Μητσοτάκης ίσως σκέφτεται ότι είναι μια καλή λύση να προλάβει το κακό και να δραπετεύσει από την ευθύνη πριν κλείσει η χρονιά με την υψηλότερη ύφεση από τη μεταπολίτευση. Αλλά το κακό που θέλει να αποφύγει έχει ήδη ξεκινήσει. Και εμείς είμαστε εδώ όχι απλώς για να ασκούμε κριτική στον κ. Μητσοτάκη και να στηρίζουμε την αντίσταση της κοινωνίας αλλά και γιατί έχουμε υλοποιήσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο. Έτοιμοι να ξαναβγάλουμε – αν χρειαστεί- τα κάστανα από τη φωτιά», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες απo enikos.gr


Σχολιάστε εδώ