Όπερα Βαρκελώνης: Πρωτότυπη έναρξη με θέμα το lockdown! (φωτο)

Όπερα Βαρκελώνης: Πρωτότυπη έναρξη με θέμα το lockdown! (φωτο)

Ύστερα από μήνες σιωπής, η εμβληματική όπερα που βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της με μια μοναδική παράσταση – μια μεταφορά για τους μήνες του lockdown, όπου η φύση πήρε πάλι τη θέση της και τον χώρο της από τους ανθρώπους.

Τα 2.292 φυτά, που αποτελούνταν από φίκους και φοίνικες, πήραν τη θέση τους στα πολυτελή βελούδινα καθίσματα και το καταπράσινο χρώμα τους ερχόταν σε αντίθεση με τους περίτεχνους χρυσούς κίονες, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Στη σκηνή, η οποία παρέμενε άδεια από τα μέσα Μαρτίου, ένα κουαρτέτο εγχόρδων έπαιξε τις όμορφες μελωδίες των «Χρυσανθέμων» του Πουτσίνι.

Την ιδέα της συναυλίας αυτής είχε ο καλλιτέχνης Εουτζένιο Αμπούντια κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν η φασαρία της αστικής διαβίωσης σίγησε, ο ήχος των πουλιών έγινε πιο καθαρός και τα φυτά γύρω από το σπίτι του άρχισαν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Η ιδέα του ήταν να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν την έννοια της αειφορίας και τη σχέση τους με τη φύση.

Η συναυλία μεταδόθηκε ζω­ντανά από την ιστοσελίδα του θεάτρου, έτσι ώστε να μπορεί όποιος θέλει να την παρακολουθήσει από το σπίτι. «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πρότυπα», δήλωσε ο Αμπούντια και πρόσθεσε: «Δεν ζούμε στον ίδιο κόσμο όπως πριν από 90 ημέρες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτόμαστε κάθε μας πράξη».

Μετά τη συναυλία όλα τα φυτά δωρίστηκαν σε επαγγελματίες του κλάδου υγείας, που εργάζονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του κορονοϊού τους τελευταίους μήνες. Να σημειωθεί πως η Ισπανία έχει πληγεί πολύ σκληρά από τον θανατηφόρο ιό, καθώς πάνω από 28.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ