Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ρόδου

Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ρόδου

Μέσα σε αυτή την κρίση και τα νησιά ψήλωσαν υγειονομικά. «Εκμεταλλευτήκαμε» την κρίση στην πράξη, όχι στα λόγια, και για πρώτη φορά ανέβηκε το επίπεδο της υγειονομικής θωράκισης των νησιών.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επίσης πάρα πολύ μεγάλο κυβερνητικό σχέδιο. Εμείς χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και με τις δικές μας δυνάμεις, η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, ούτως ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους κατοίκους μας.

Για όλα τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκε ο υπουργός, υπάρχει σχέδιο και απάντηση. Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας: Προχωράμε με αγάπη, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, επικεντρωμένοι στο στόχο. Μας ενώνουν πράγματα εξαιρετικά ευγενή και νομίζω ότι και το επόμενο διάστημα αυτής της κρίσης, με ψυχραιμία, σύνεση, σοβαρότητα και, πάνω από όλα, υπευθυνότητα, θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές.

Είναι μια άλλη, μεγαλύτερη πρόκληση, όμως για πρώτη φορά έχουμε δίπλα μας ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανοιχτά και τα αυτιά τους και την καρδιά τους.

Ευχαριστώ κύριε Υπουργέ που είστε εδώ, πολύ περισσότερο για τις λύσεις που έχετε δώσει στα θέματα τα οποία έχουμε συζητήσει.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Περιφερειάρχη, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, όπως και τους αγαπητούς και εξαιρετικούς συναδέλφους στο Κοινοβούλιο που βρίσκονται εδώ.

Η Ρόδος είναι ένα νησί-σύμβολο για τον τουρισμό μας και βρισκόμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, με όλες μας τις δυνάμεις.

Είχα την τύχη και την τιμή να φιλοξενηθώ στην Περιφέρεια, να μιλήσω με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, με τον Δήμαρχο, με τους Προέδρους του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου και φυσικά να επισκεφθώ το Νοσοκομείο και να μιλήσω με όλους τους συναδέλφους μου, αλλά και τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους, τη Διοίκησή και να ακούσω και να καταγράψω τις απόψεις όλων.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στο Νοσοκομείο Ρόδου έναν μοριακό αναλυτή με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορονοϊό. Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ιατρικά πρωτόκολλα, έχουμε προσλάβει, εν μέσω της κρίσης, επικουρικό προσωπικό. Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που

ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε.

Πάντα με ειλικρίνεια, εντιμότητα και καθαρότητα, απέναντι στους συναδέλφους και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, στους Ροδίτες, αλλά και στους τουρίστες που περιμένει το νησί. Καταλαβαίνω την ανάγκη που υπάρχει να κινηθεί ο τουρισμός μας και αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε, με γνώμονα την ασφάλειά των συμπολιτών μας, του υγειονομικού προσωπικού, των τουριστών.

Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, από την πληρότητα στις αεροδιακομιδές, τις κάψουλες και το testing, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο πολύ έμπειρα στελέχη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τους ευχαριστώ πάρα πολύ, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν θέματα COVID, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα του Νοσοκομείου.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Χαίρομαι που υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Στη μάχη απέναντι στην πανδημία, μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας, η Ελλάδα στάθηκε παραπάνω από το ύψος των περιστάσεων και απέδειξε, με πρωτεργάτη τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μπορεί να κρατήσει ασφαλείς τους πολίτες της, αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος, πάμε σε έναν δεύτερο που εμπεριέχει την τουριστική περίοδο και πρέπει να λειτουργήσουμε ανάλογα.

Ζητώ τη συνεργασία και τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και προσφέρω συνεργασία και στήριξη σε όλους. Μέσα σε αυτή την κρίση, αναδείχθηκε η αξία της ανθρώπινης ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με αυτή την αξία.

Ακολούθως θα επισκεφθώ και το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Θα συνεχίσω να ακούω συμπολίτες μας και τα αιτήματα που υπάρχουν. Αυτό το χρονικό διάστημα απεδείχθη πόσο διαφορετική είναι η επικοινωνία και η ρητορική στην πολιτική, από τα μετρήσιμα αποτελέσματα και την ουσία σε θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας.

Εύχομαι καλή τουριστική σεζόν στο νησί με ασφάλεια και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ έτοιμοι να παρέμβουμε ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με το εξαίρετο προσωπικό που διαθέτει το Νοσοκομείο, για ό,τι μπορεί να χρειαστεί.


Σχολιάστε εδώ