Μάκης Κουρής: Όταν η πολιτική παραδίδεται σε μεγαλοεπιχειρηματίες…

Μάκης Κουρής: Όταν η πολιτική παραδίδεται σε μεγαλοεπιχειρηματίες…

-Αυτά παθαίνει η Αμερική όταν περνάει στα χέρια… παλικαράδων τύπου Τραμπ

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Όλα τα έχει η ζωή… Προσφέρει τα πάντα… Ο δρόμος είναι ανοιχτός για να φθάσεις παντού… Κι αν είσαι πολιτικός, ανάλογα με το μυαλό σου και το όραμα που έχεις, κάνεις τις επιλογές και έχεις όλη την ευθύνη για το αποτέλεσμα, για το έργο που παράγεις. Με κριτή τον εαυτό σου και κυρίως τον λαό. Τον κυρίαρχο, που αποφασίζει σε ποιον θα παραδώσει τα κλειδιά της χώρας, ο οποίος από κει και πέρα έχει την ευθύνη.

Ο στίβος είναι ανοιχτός για όλους.

Αποδεικνύεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια ότι στην αφετηρία, στη βαλβίδα, παρεισφρέουν λεφτάδες, που έχουν βγάλει λεφτά από τις δουλειές που κάνουν, με καλούς «προπονητές» και κριτές που κλείνουν τα μάτια… Και καταλήγει στον τερματισμό κάθε καρυδιάς καρύδι. Όταν μάλιστα κερδίσει ο νικητής το «χρυσό μετάλλιο», η αρένα φωνάζει το… ωσαννά.

Αυτά πάνω – κάτω ζουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η ηγέτιδα δύναμη του πλανήτη, η Αμερική της Δημοκρατίας, με σήμα κατατεθέν το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Τα κατάφερε η Αμερική στην «καρέκλα» του Κένεντι, του Μπους, του Ομπάμα και του Κλίντον να βάλει τον μεγαλοεπιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ, που εκπροσωπεί ισχυρά συμφέροντα και σε κάθε παρέμβασή του οι ΗΠΑ είναι οι χαμένες. Πιο κάτω σκαλοπάτι δεν υπάρχει…

Το γόνατο του αστυνομικού που πίεζε τον λαιμό του αφροαμερικανού πολίτη μέχρι να ξεψυχήσει ήταν η Αμερική του Τραμπ…

Οι ευθύνες, όμως, δεν ανήκουν μόνο στον Τραμπ. Μεγάλο μερίδιο έχουν και ΟΛΟΙ οι προκάτοχοί του, με πρώτους τους Δημοκρατικούς Προέδρους, που άνοιξαν την πόρτα του Λευκού Οίκου στον σημερινό ένοικό του.

Δεν απαλλάσσεται, όμως, και ο αμερικανός πολίτης. Αυτός υπέγραψε το διαβατήριο του Ντόναλντ Τραμπ και ιδού ποια Αμερική παραδίδει: μια ηγέτιδα δύναμη διχασμένη, που κάθε άλλο παρά υπόδειγμα δημοκρατικής χώρας αποτελεί.

Θα χρειαστεί πολύς καιρός για να καταλαγιάσει η οργή, ο θυμός του πολίτη της Αμερικής. Και του πολίτη του κόσμου.

Η εικόνα του αστυνομικού που πιέζει με το γόνατό του τον λαιμό του θύματος θα είναι ο μόνιμος εφιάλτης του Τραμπ… Τον Νοέμβριο θα είναι δεύτερος στις κάλπες.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ