Αναβαθμίζεται η Σούδα

Αναβαθμίζεται η Σούδα

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης) επισπεύδει τις διαδικασίες για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του Ναύσταθμου στη Σούδα με την ενίσχυση της παρουσίας του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή.

Η απόφαση είχε ληφθεί στις αρχές του χρόνου αμέσως, μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τη χάραξη θαλασσίων ζωνών, με την προοπτική οι διαδικασίες να κινηθούν σε βάθος αρκετών μηνών. Ωστόσο οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας ιδίως στα νότια της Κρήτης υποχρεώνουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο στον Ναύσταθμο της Σούδας υπήρχε σε μόνιμη βάση ένα υποβρύχιο, ενώ κατά καιρούς στάθμευε και μία φρεγάτα. Ο σχεδιασμός είναι να ενισχυθεί η δύναμη των πολεμικών πλοίων που θα βρίσκεται μόνιμα στη περιοχή ούτως ώστε να ελέγχει τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς στα νότια της Κρήτης αλλά και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο…

Παράλληλα θα αξιοποιηθούν και οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές, που μπορούν να στεγάσουν 400 – 500 άτομα. «Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, ποτέ δεν είναι αργά», ήταν η αντίδραση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκου. Ενώ απα­ντώντας στο ερώτημα «γιατί αυτό δεν έγινε επί των ημερών σας;», σημείωσε ότι μέχρι το 2015 ήταν άλλη η στάση της Τουρκίας. «Όλα άρχισαν με τις ανοησίες του Καμμένου και την αβελτηρία του Αποστολάκη», τόνισε.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ