Μονόδρομος για τη Φώφη ο διμέτωπος αγώνας

Μονόδρομος για τη Φώφη ο διμέτωπος αγώνας

-Κέντρα εξουσίας προσπαθούν να μας κοντύνουν, καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

Με πορεία μέσα από συμπληγάδες πέτρες προσομοιάζει η προσπάθεια της Φ. Γεννηματά αφενός να περιχαρακώσει τον πολιτικό χώρο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να διασφαλίσει την αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής. Από τη μία έχει να αντιμετωπίσει το «πλιάτσικο» –σε ιδέες και στελέχη– από την πλευρά του Κυρ. Μητσοτάκη και από την άλλη τις απόπειρες του Αλ. Τσίπρα για προσέγγιση ή εκ των έσω άλωση.

Απώτερος στόχος αμφότερων η πολιτική αποδυνάμωση του Κινήματος Αλλαγής και ο προσεταιρισμός μερίδας ψηφοφόρων του. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο διμέτωπος αγώνας δείχνει να είναι μονόδρομος για την ηγεσία αλλά και τα στελέχη, όσα τουλάχιστον δεν λοξοκοιτούν είτε προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου είτε προς την απέναντι πλευρά της Κουμουνδούρου.

Σαφές στίγμα των προθέσεών της ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα έδωσε η κ. Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την αταλάντευτη απόφασή της για αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να υφαρπάξει το λεξιλόγιο της Κεντροαριστεράς μετά την αποκάλυψη του αδιεξόδου της ασυδοσίας της αγοράς», ενώ έκανε λόγο για «συντηρητικές πολιτικές που εκπορεύονται και καθοδηγούνται από το μοναδικό κέντρο εξουσίας, το Μέγαρο Μαξίμου». Μίλησε ακόμη για «ανεπάρκειες», «ανικανότητες» και «αυταρχισμό».

Εξίσου αυστηρή ήταν η κ. Γεννηματά και στην κριτική της προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Χωρίς πυξίδα, με νέα Ζάππεια και εμπόριο ελπίδας προσπαθεί να κρύψει την αμηχανία του να μιμηθεί τις μαρκίζες της Σοσιαλδημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά. «Το δήθεν κοινωνικό συμβόλαιό του, ως κυβέρνηση, ήταν ουσιαστικά η αφαίμαξη των μεσαίων στρωμάτων και η εξαφάνιση της αυτοαπασχόλησης, ώστε να τους διαχειρίζεται εκλογικά». Αναφερόμενη προφανώς στα εν εξελίξει σχέδια μετασχηματισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει»!

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές της σε «κέντρα εξουσίας» που ενοχλούνται από την αυτόνομη παρουσία και τη δυναμική αντιπολίτευση του Κινήματος. «Κάθε φορά που υψώνεται δυνατά η φωνή μας και αναθαρρεύει ο προοδευτικός κόσμος, κάποιοι προσπαθούν να μας κοντύνουν, να μας συνθλίψουν μέσα από σενάρια ρυμούλκησης, φτιαχτά πρωτοσέλιδα, fake news και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις», υπογράμμισε. «Είναι στο χέρι μας να μην τους περάσει», ανέφερε, απευθυνόμενη προς τα στελέχη του Κινήματος.

Προειδοποίησε ωστόσο για τις δυσκολίες που θα έχει η προσπάθεια για αυτόνομη παρουσία: «Ο αγώνας μας είναι μαραθώνιος, δεν είναι κατοστάρι. Χρειάζεται αντοχή, επιμονή, πίστη στις αρχές, στις αξίες, στους στόχους μας».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ