Aλ. Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ” – Tο ΕΛΚ πιέζει για μέτρα λιτότητας!

Aλ. Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ” – Tο ΕΛΚ πιέζει για μέτρα λιτότητας!

«Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποκαλύπτει η σημερινή «Αυγή», για την ιδιωτικοποίηση των βασικών υποδομών της ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ συμπυκνώνει την ιδεοληπτική και αντικοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε γραπτή του δήλωση.

«Σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης, η κυβέρνηση μεθοδεύει το ξεπούλημα του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού», σημειώνει ο ίδιος και διερωτάται: «Δεν γνωρίζουν άραγε οι “άριστοι” του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη ότι όπου δοκιμάστηκαν αυτές οι λύσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής, σε χειροτέρευση της ποιότητας του νερού και σε προβλήματα στην υδροδότηση; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση αγνοεί τις σχετικές προειδοποιήσεις του Συλλόγου Μηχανικών και Επιστημονικού Προσωπικού της επιχείρησης;».

«Είναι πλέον σαφές πως οι μόνες καθοδηγητικές αρχές που διέπουν τον κ. Μητσοτάκη είναι οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και η περαιτέρω ενίσχυση των μεγάλων συμφερόντων που τον περιτριγυρίζουν. Του το λέμε ευθέως: Να αποσύρει τώρα τους κατάπτυστους διαγωνισμούς. Το νερό είναι και θα παραμείνει κοινωνικό αγαθό», καταλήγει η δήλωση του Αλ. Χαρίτση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 προειδοποίησε, ωστόσο,  ότι «με τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, συνέδεσε τα κονδύλια με επιτροπεία και «μεταρρυθμίσεις», που «στη χώρα μας έχουμε δει ότι καταλήγουν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων».  

Αλ. Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να απαιτήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους φίλους του στο ΕΛΚ που πιέζουν για μέτρα λιτότητας (Video)

«Η Ευρώπη δείχνει επιτέλους να κατανοεί ότι μια τόσο βαθιά κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη συνταγή της λιτότητας, δικαιώνοντας και τη λογική του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» για εμπροσθοβαρή ενίσχυση της οικονομίας μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 προειδοποίησε, ωστόσο,  ότι «με τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, συνέδεσε τα κονδύλια με επιτροπεία και «μεταρρυθμίσεις», που «στη χώρα μας έχουμε δει ότι καταλήγουν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αφήσει τον ρόλο του θεατή και να παρέμβει απαιτώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από την Ευρώπη και από τους πολιτικούς του φίλους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που πιέζουν για μέτρα λιτότητας» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η ενίσχυση που δικαιούται η χώρα μας και χρειάζεται η ελληνική οικονομία  δεν μπορεί να συνοδεύεται από περιοριστικά μέτρα λιτότητας που θα μας ξαναβάλουν σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης».

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «η λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης  Μητσοτάκη να συνδέσει το προσφυγικό με τα ελληνοτουρκικά, μετατρέποντας ένας διεθνές ζήτημα σε διμερές,  οδήγησε σε όξυνση τόσο του προσφυγικού όσο και της τουρκικής προκλητικότητας», ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση ότι «δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της στο προσφυγικό»

«Πετώντας στο δρόμο πάνω από 10.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες επιτείνει το πρόβλημα, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες και προσβάλει τη χώρα μας διεθνώς», διεμήνυσε ο Αλ. Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για  «αποσυμφόρηση των νησιών, δίκαιη κατανομή σε όλη τη χώρα και διεθνοποίηση του ζητήματος.».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε εξάλλου ότι «στη σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο του 2019 καταφέραμε μαζί με την Κύπρο να προβλεφθεί επισήμως η δυνατότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση παραβίασης διεθνούς δικαίου» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «δεν έχει ζητηθεί ακόμα η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει μια εθνική στρατηγική. Είναι αδιανόητο να παραμένει σε ρόλο θεατή και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας να ακολουθούν διαφορετική γραμμή σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

Με πληροφορίες και από το avgi.gr


Σχολιάστε εδώ