Δωρεά ειδικού εξοπλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις από την Εκκλησία της Ελλάδος

Δωρεά ειδικού εξοπλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις από την Εκκλησία της Ελλάδος

Ειδικός εξοπλισμός για χρήση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρέλαβε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός επισκέφθηκε σήμερα την Ιερά Σύνοδο όπου παρέλαβε τέσσερις θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον υπουργό και τόνισε ότι ο σύνδεσμος της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ παλιός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί. «Σας προσφέρουμε ένα συμβολικό δώρο. Μία μικρή προσφορά στον κόπο και στις θυσίες σας που συμβολίζει ότι είμαστε κοντά σας και μαζί σας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και έκανε μία ιστορική αναδρομή στην σημαντική προσφορά της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι ο Επίσκοπος Ανδρούσης Ιωσήφ το 1822 είχε ζητήσει από όλες τις εκκλησίες και τις μονές να συγκεντρώσουν χρυσό και ασήμι για το καλό της πατρίδας.

Από την πλευρά του ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ υπογραμμίζοντας ότι «ανέκαθεν οι Ένοπλες Δυνάμεις αγωνίζονται για τα εθνικά δίκαια με την βοήθεια και την ευλογία της Εκκλησίας».

Επίσης, αναφορικά με το θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο.

Η ΔΙΣ εκφράζει, ακόμη, την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.

Αύριο το πρωί η ΔΙΣ θα δεχθεί τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΙΣ:
Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσαρες (4) θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Προηγήθηκαν οι σχετικές προσφωνήσεις και ευχαριστίες.

Επίσης όσον αφορά στο θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.

Τέλος η ΔΙΣ ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Πηγή: ecclesia.gr /Μάκης Αδαμόπουλος/Φωτο: Χρήστος Μπόνης


Σχολιάστε εδώ