Στον αέρα ο Δένδιας

Στον αέρα ο Δένδιας

Οι… επιεικώς άστοχες δηλώσεις του Ν. Δένδια σε σχέση με τον Έβρο και τις κινήσεις της Τουρκίας δεν προκάλεσαν μόνο τις έ­ντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, φορέων, οργανώσεων κ.λπ. Προκάλεσαν και τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου, παράγοντες του οποίου σημείωναν ότι τέτοιου περιεχομένου δηλώσεις, εκτός του ότι προκαλούν σύγχυση στην ελληνική κοινωνία, δίνουν πάτημα για κριτική από δεξιά στην κυβέρνηση.

Όσο κι αν η συνεργασία του με τον υπουργό Εξωτερικών ήταν εξαρχής δύσκολη, ο πρωθυπουργός έχει κλείσει τα αυτιά του στις εισηγήσεις συνεργατών του, που τον προτρέπουν στον ανασχηματισμό να μετακινήσει τον κ. Δένδια σε άλλο κυβερνητικό πόστο.


Αργά τη θυμήθηκε…

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής γραμμής στα ελληνοτουρκικά ζητάει ο Αλ. Τσίπρας. Θα μπορούσε το αίτημά του αυτό να εκληφθεί και ως έμμεση αυτοκριτική για τον τρόπο που χειρίσθηκε ως πρωθυπουργός τα εθνικά θέματα. Πρωτίστως δε το Σκοπιανό, όπου «εν κρυπτώ» και με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην υπογραφή της –επιζήμιας για τα συμφέροντα της χώρας– Συμφωνίας των Πρεσπών.


Ναι και όχι!

Αμηχανία και σύγχυση υποδηλώνει ο τρόπος που χειρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα με το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε και λέμε: Οι ευρωβουλευτές του κόμματος αρνήθηκαν (απέφυγαν) να υπερψηφίσουν την πρόταση της Κομισιόν. Στην πρώτη αντίδραση πηγές της Κουμουνδούρου διατύπωναν επιφυλάξεις για το κατά πόσο η πρόταση αυτή είναι προς όφελος της Ελλάδας. Ακολούθησε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. Υποθέτω ότι η τελική (πραγματική) θέση του κόμματος είναι αυτή που εξέφρασε ο πρόεδρός του.


Προσχωρεί ο Μανιάτης;

Η σταθερή ενασχόληση του Κ. Χατζηδάκη με θέματα αμιγώς περιβάλλοντος τον τελευταίο καιρό ίσως δεν είναι εντελώς τυχαία. Συνδέεται με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι στον ανασχη­ματισμό, όποτε αυτός γίνει, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του οποίου τώρα προΐσταται, θα σπάσει στα δύο. Το μεν Περιβάλλοντος θα το κρατήσει ο κ. Χατζηδάκης και το Ενέργειας θα το αναλάβει ο εκ ΚΙΝΑΛ προερχόμενος Γ. Μανιάτης. Εξέλιξη που θα ισοδυναμεί ουσιαστικά με υποβάθμιση του κ. Χατζηδάκη.


Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη την επανέναρξη του οδικού τουρισμού από τις 15 Ιουνίου. Αυτός ακριβώς είναι ο βασικός πυλώνας του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Αρκεί να σημειωθεί ότι το 2019 έφτασαν οδικώς σε Χαλκιδική, Πιερία, Καβάλα, Θάσο και άλλες περιοχές περισσότεροι από 7 εκατ. τουρίστες. Ως επί το πλείστον από τις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Σκόπια) αλλά και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία…).

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ