Πάνω από 70% η πτώση του τουρισμού!

Πάνω από 70% η πτώση του τουρισμού!

-Χωρίς τεστ οι ξένοι που θα έρθουν!
-171 δισ. ευρώ οι απώλειες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!

Τα σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα και δεν διαφαίνεται κανένα ενθαρρυντικό σημάδι για ορδές τουριστών το καλοκαίρι. Αυτό βλέπει η κυβέρνηση και ανησυχεί ότι θα είναι μεγάλο το πλήγμα για όλο τον κλάδο του τουρισμού, από τον οποίο ζουν εκατοντάδες επαγγέλματα.

Απόδειξη, το ότι φαίνεται να αποσύρει τους υγειονομικούς ελέγχους για τους τουρίστες που θα έρθουν από άλλες χώρες, οι οποίοι δεν θα περνούν από τεστ για κορονοϊό. Η μη υποχρέωση υποβολής σε τεστ, όμως, προκαλεί ανησυχία στους τουρίστες που θα ήθελαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Κάθετα αντίθετος στην κατάργηση της εξέτασης για κορονοϊό είναι ο πολύ γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος στην ιστοσελίδα του «Hellas Journal» γράφει: «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα έχει κάνει μεγαλύτερο λάθος στη διάρκεια της θητείας της. Πρόκειται για απόφαση που πρέπει αμέσως να ανακληθεί. Η Ελλάδα θα τεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και οι θυσίες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης θα πάνε στράφι. Ένα γρήγορο έσοδο θα προέλθει από τους τουρίστες. Όμως την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες μπορεί να αποδειχθούν και ‘‘πυρηνική βόμβα” για την Ελλάδα».

Εξάλλου, από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει ότι η πτώση της τουριστικής δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι μεγαλύτερη από 70% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η αντίστοιχη πτώση το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να φτάσει στο 50%.

Οι απώλειες του κλάδου του τουρισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι από 171 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο έως 285 δισ. ευρώ στο αρνητικό σενάριο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ