Κ. Νοτοπούλου: Χθες “άνοιξαν τα σύνορα” για 29 χώρες και απόψε για όλους και άνευ όρων

Κ. Νοτοπούλου: Χθες “άνοιξαν τα σύνορα” για 29 χώρες και απόψε για όλους και άνευ όρων

Χθες το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τη λίστα με τις 29 χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Λοιμωξιολόγων δηλώνει η Κ. Νοτοπούλου.

Στη συνεχεια καταγγέλει πως “σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού αναρτά νέα διαφορετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται οι Διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου που συνέταξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

(https://www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports#group-easa-downloads),

με υποχρεωτικά τεστ για όποιον έρχεται από τις περιοχές εκείνες” και προσθέτει:

“Όταν αποφασίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τι θα ισχύσει τελικά ως προς το άνοιγμα των συνόρων, ας βρει το θάρρος να ενημερώσει υπεύθυνα τους Έλληνες πολίτες”.

Η κ. Νοτοπούλου επισυνάπτει και τα σχετικά link στη δλωσή της:

http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/PressReleases/h-lista-me-tis-xwres-poy-apo-tis-15-ioynioy-anoigoyn-ta-synora-gia-toys-toyristes-me-aeroporikes-pthseis-pros-a8hna-kai-8essalonikh

https://www.mfa.gr/en/current-affairs/statements-speeches/greece-welcomes-the-world.html


Σχολιάστε εδώ