Έκθεση ζωγραφικής της ομάδας Ώχρα

Έκθεση ζωγραφικής της ομάδας Ώχρα

Κέντρο Τεχνών Μετσ

“Ώχρα εικόνες και ζωγραφιές

Έκθεση ζωγραφικής
1η Ιουνίου – 20 Ιουνίου



«Έκθεση ζωγραφικής της ομάδας Ώχρα, που έχω τη χαρά να είμαι μέλος με εικόνες και ζωγραφιές. Τα μέλη της ομάδας είναι ο π. Σταμάτης Σκλήρης, Γιώργος Κόρδης, Χριστίνα Δουληγέρη, Μαρία Πάνου, Νεκτάριος Μαμάης, Γιαννούλης Λυμπερόπουλος, Μπάμπης Πυλαρινός, Κώστα Λάβδας.

Η έκθεση που ξεκινάει στο Κέντρο τεχνών Μετσ (Ευγενίου Βουλγάρεως 6, 11636 Αθήνα) την 1η Ιουνίου θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Η επίσκεψη στην έκθεση θα γίνεται, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εποχής, κατόπιν συνεννοήσεως με το Κέντρο Τεχνών Μετσ.

Ημέρες και ώρες της έκθεσης είναι Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00 Σάββατο 11.00-15.00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας 211 113 4262 – info@metsartscentre.com

Μπορείτε να καλέσετε στο χώρο της έκθεσης ή να ειδοποιήσετε εμένα πότε θα έρθετε. Στην έκθεση θα βρίσκομαι μόνο τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες. Στην έκθεση θα βρίσκομαι μόνο τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες. Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 20.00-21.00,  Τρίτη 2 Ιουνίου 18.00-21.00,  Πέμπτη 4 Ιουνίου 18.00-21.00 και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 18.00-21.00. Θα χαρώ να σας δω σε απόσταση βέβαια, με την ωραία μασκούλα μου κτλ».
-Μπάμπης Πυλαρινός-


Λίγα λόγια για την ομάδα Ώχρα 

Η Ώχρα είναι μια ομάδα σύγχρονων ζωγράφων της οποίας τα μέλη συναντώνται στην κοινή αγάπη τους για την εικονογραφική τέχνη και στην αγάπη τους για την μακραίωνη ιστορία της είτε αυτή εκφράζεται μέσα απο την λεγόμενη βυζαντινή ζωγραφική είτε μέσα απο άλλες εθνικές εικαστικές γλώσσες.

Βασική επιδίωξη και στόχος όλων των συμμετεχόντων στην ομάδα είναι ο δημιουργικός διάλογος με το εικαστικό και θεολογικό σώμα της εικονογραφικής τέχνης με απώτερο σκοπό την δημιουργία σύγχρονων εικόνων που θα μπορούν να λειτουργήσουν μέσα στην χριστιανική λατρεία και να υπηρετήσουν τις ανάγκες των πιστών.

Ταυτόχρονα, και επειδή τα μέλη της ομάδας δέχονται πως η εκκλησιαστική τέχνη όπως και όλη η ζωή της Εκκλησίας μπορεί να εκφράζεται μέσα από πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που συνδεόνται όμως με κοινό λόγο, θεωρούμε πώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες που δίνει η εικαστική παράδοση της εικονογραφικής τέχνης ώστε να δημιουργήσουμε ζωγραφικά έργα με οχι αυστηρά εκκλησιαστικά θέματα.

Η ποικιλία στο ζωγραφκό ύφος-στύλ ως ορατή έκφανση της ιδιαιτερότητας και της μοναδικότητας του αθρώπινου προσώπου θεωρούμε πως είναι το στοιχείο που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την βάση στην οποία συστήθηκε η ομάδα Ώχρα και τους στόχους της.

Η ομάδα θα επιδιώξει μέσα απο κοινές δράσεις να δείξει στο ελληνικό και διεθνές κοινό τα έργα της προκειμένου να προκαλέσει την αρχή ενός διαλόγου για το παρελθόν και μέλλον της εικονογραφικής τέχνης.

Οι εικόνες είναι, ως παράδοση της Εκκλησίας, παλαιές και πάντα νέες.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ – ΩΡΕΣ
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00-21.00
Σάββατο 11.00-15.00

Κέντρο τεχνών Μετσ
Ευγενίου Βουλγάρεως 6
11636 – Αθήνα

Τ. 211 113 4262
info@metsartscentre.com
http://www.ochre.gr/events/


Σχολιάστε εδώ