Φωτιές άναψε η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ – Πριμοδοτεί τη βία ο Τραμπ

Φωτιές άναψε η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ – Πριμοδοτεί τη βία ο Τραμπ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Μινεάπολη των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη διάρκεια βίαιης σύλληψής του από ομάδα λευκών αστυνομικών. Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μέσω των social media και πυροδότησε κλίμα οργής και αγανάκτησης όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μινεάπολης και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν βγει για να επιβάλουν την τάξη στην περιοχή. Οι ταραχές πήραν πολύ γρήγορα έκταση, με εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσια κτί­ρια, καταστήματα κ.ά., ενώ δεν έλειψαν και οι συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές λεηλασίες περιουσιών.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο Ντ. Τραμπ, κατηγορώντας τον κυβερνήτη της Πολιτείας για αδράνεια και ούτε λίγο – ούτε πολύ προ­έτρεψε τις αστυνομικές δυνάμεις να επι-­
στρατεύσουν όλα τα μέσα, αν χρειαστεί ακόμη και να πυροβολήσουν σε βάρος των δια­δηλωτών, για να βάλουν τέλος στις ταραχές και τους βανδαλισμούς.

Η προτροπή αυτή του αμερικανού Προέδρου προκάλεσε σφο­δρές αντιδράσεις εντός κι εκτός ΗΠΑ, καθώς με την αναφορά του αυτή ενθαρρύνει και πριμοδοτεί τη βία.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ