Νίκος Ξυδάκης: «Μην το ξεχάσεις το φιλί»

Νίκος Ξυδάκης: «Μην το ξεχάσεις το φιλί»

Το τραγούδι «Μην το ξεχάσεις το φιλί» έχει οπτικοποιηθεί εύστοχα από τον Γιώργο Σπανό και κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η συγκινητική λιτότητα και πληρότητα της μουσικής που ακούγεται από ένα μοναχικό πιάνο και η χαμηλόφωνη ερμηνεία του συνθέτη που μοιάζει να έρχεται από ένα μακρινόάχρονο κόσμο, αναδεικνύει την ένταση και ευαισθησία του λόγου που κεντά με αέρινη κλωστή μία ιστορία για την μνήμη , την απουσία και την νοσταλγία της ευτυχίας.
Το τραγούδι «Μην το ξεχάσεις το φιλί» ως αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας των δύο αυτών σημαντικών δημιουργών δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μία ευτυχή στιγμή.

Ο Κώστας Φασουλάς συγκαταλέγεται ανάμεσα στου πιο δημιουργικούς και σημαντικούς σύγχρονους στιχουργούς. Αρθρώνει διακριτό ποιητικό λόγο, με χαρακτηριστικό τον πλούτο και τη ζωντάνια των εικόνων και των συναισθημάτων που εμπεριέχει και εκφράζει.

Έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα απόλυτα προσωπικό ύφος που αφομοιώνει δημιουργικά στοιχεία των μεγάλων συνθετών του 20ου αιώνα, αλλά και επιρροές από την ελληνική και ανατολίτικη μουσική παράδοση που φέρει ως πολύτιμη κληρονομιά από τη γενέτειρα και τη μητέρα πατρίδα.

Ο Νίκος Ξυδάκης στη μακρά καλλιτεχνική του πορεία που χαρακτηρίζεται από μία σπάνια δημιουργική δύναμη, συνέπεια και αξιοπρέπεια έχει επηρεάσει καθοριστικά τόσο τον ήχο, όσο και την κατεύθυνση του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία των δύο καταξιωμένων δημιουργών που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή των τελευταίων δεκαετιών.
Το τραγούδι κυκλοφορεί οπτικοποιημένο, σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group.

Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μην το ξεχάσεις το φιλί» σε μουσική και ερμηνεία του ίδιου και στίχους του Κώστα Φασουλά.
Βρείτε το ψηφιακά εδώ: https://orcd.co/x8mz5y9
Ακούστε το στο youtube εδώ: https://youtu.be/j_rqpk8BfTo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Καλή Ακρόαση,  Ogdoo Music Group, Μάιος 2020


Σχολιάστε εδώ