Μόσχα για Λιβύη: Χάρη στην μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει, η κατάσταση επιδεινώνεται

Μόσχα για Λιβύη: Χάρη στην μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει, η κατάσταση επιδεινώνεται

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαπιστώνει ότι στη Λιβύη άλλαξε ο συσχετισμός των δυνάμεων χάρη στην έξωθεν μαζική βοήθεια, ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και δεν υφίσταται πλέον εκεχειρία καθώς οι εχθροπραξίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ότι η συνέχιση της κρίσης εγκυμονεί καταστροφικές συνέπειες για τον πολύπαθο λαό της.

«Διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στη Λιβύη εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Η εκεχειρία, που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, τελικά δεν εφαρμόζεται. Οι εχθροπραξίες, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ξανάρχισαν και είναι σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σε on-line διάσκεψη της Διπλωματικής Λέσχης της Μόσχας.

«Παράλληλα», είπε η Ζαχάροβα, «η κατάσταση επί του πεδίου διαφέρει ουσιαστικά από εκείνη που υπήρχε την στιγμή που τερματίσθηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις. Χάρη στην μαζική έξωθεν βοήθεια ο συσχετισμός των δυνάμεων έχει αλλάξει».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η περαιτέρω συνέχιση της σημερινής κρίσης, την οποία χαρακτηρίζουμε συστημική κρίση, απειλεί την Λιβύη και τον πολύπαθο λαό της με καταστροφικές συνέπειες», κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτο: ruptly.tv


Σχολιάστε εδώ