Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:”ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΙΛΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:”ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΙΛΙΚΗ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

“Με αφορμή τον Μεγάλο Περίπατο αλλάζουμε τον τρόπο διαβούλευσης στη χώρα”, επισήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, στην πρώτη του εκπομπή στον Αθήνα 9.84 «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», που θα μεταδίδεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, 11-12 το μεσημέρι. Όπως είπε, στον Γιάννη Λαυράνο «πρόκειται για ένα ζωντανό έργο, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά με ήπιες παρεμβάσεις. Θα το ζήσουμε, θα το περπατήσουμε και τότε θα μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε. Είναι ένα έργο, που ανοίγεται στον κόσμο.»

Αναφερόμενος στην κυκλοφοριακή μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, τόνισε ότι «με τον Μεγάλο Περίπατο μπορούμε να πετύχουμε την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αφού τα λεωφορεία θα μπορούν να μετακινούνται κατά 20% ταχύτερα».

Για τις διαμαρτυρίες καταστηματαρχών ότι θα παρεμποδιστεί η κίνηση στα μαγαζιά τους, απάντησε ότι «δεν κλείνει η κυκλοφορία, ούτε μπαίνουν μπάρες», ενώ επισήμανε τις εξαιρέσεις για μονίμους κατοίκους, ταξί και ΜΜΜ, πρόσβαση σε χώρους στάθμευσης και σε μεγάλα καταστήματα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε υπέρμαχος της μικτής χρήσης γης. «Δεν θέλουμε μια αποστειρωμένη πόλη, που θα στερηθεί της αυθεντικότητάς της, αλλά μια Αθήνα φιλική, κυρίως για τους κατοίκους της, όπως και για τους τουρίστες. Ο Μεγάλος Περίπατος είναι δρόμοι χωρίς τραπεζοκαθισματα, όπως η Ολγας ή η Ηρώδου Αττικού, που θα αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο πρασίνου.»

ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ

Στην Πανεπιστημίου, όπως ανέφερε, θα υπάρχουν λίγα τραπεζοκαθίσματα, με περισσότερα στις δυο λωρίδες της Φιλελλήνων, αφήνοντας ανοικτό προς συζήτηση, κάθε ενδεχόμενο. Εμφανίστηκε θετικός στην παροχή κινήτρων σε ανθρώπους της εστίασης. «Προφανώς και θέλουμε κάτι τέτοιο. Η πόλη έχει ανάγκη, αλλά το

εγχείρημα μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση σεβασμού των κανόνων κοινωνικής συμβίωσης.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Προανήγγειλε χρηματοδότηση και για τα 7 δημοτικά διαμερίσματα. «Θα δοθούν 40 εκ ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και 24 εκ για κατασκευή νέων πεζοδρομίων, ενώ έπονται και άλλα, με τα προαναφερθέντα να τελούν σε διαδικασία δημοπράτησης.»

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

«Είμαι της άποψης πως ο Δήμος είναι υπεύθυνος για όλα. Πχ δεν περιμέναμε και σπεύσαμε να καθαρίσουμε από γράφφιτις τοίχο στο Πεδίον Του Αρεως.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε πως η Δημοτική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί, σημειώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της επιτήρησης των θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δήλωσε περήφανος για το έργο, ενώ επανέλαβε ότι ήταν λάθος να μην υπολογιστεί η κοσμοσυρροή λόγω του συντριβανιού. «Η δημοτική αστυνομία ζητούσε από τα μεγάφωνα να τηρηθούν οι αποστάσεις, αλλά έγινε ένα μεγάλο λάθος. Πάντως, οι Δήμαρχοι ερχόμαστε και φεύγουμε, ενώ κάποια πράγματα μένουν. Οπως η Ομόνοια στην πόλη μας.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Μίλησε για μια τρίωρη συγκλονιστική εμπειρία, χωρίς να κάνει περαιτέρω αναφορές σε σχόλια και τοποθετήσεις «Ηταν κάτι συγκλονιστικό. Οσο για το αν κάποιος θέλει να βγάλει συμπεράσματα από τα 2-3 λεπτά, τι να πω…» σημείωσε ο κ Μπακογιάννης.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΕΓΩΝ

«Καλύφθηκαν 200 από τις 400 θέσεις που δημιουργήσαμε, ενώ υπάρχει και δομή για χρήστες. Εχουμε κάνει βήματα, αλλά μένουν πολλά να γίνουν σε μια πόλη που της έχει έρθει ο λογαριασμός για πολλά χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας» είπε ο κ Μπακογιάννης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Οπως τόνισε «ο Δήμος εργάζεται πάνω σ ενα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διπλή ανάπλαση, που σύντομα θα δημοσιοποιηθεί»


Σχολιάστε εδώ