Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ για το ικρίωμα στο Βόρειο Τείχος της Ακρόπολης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ για το ικρίωμα στο Βόρειο Τείχος της Ακρόπολης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου γίνεται λόγος ότι ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ικριωμάτων Ελλάδος κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών έγγραφη αναφορά, ζητώντας «τη διερεύνηση ευθυνών για την παράνομη κατασκευή και την παραβίαση μέτρων ασφαλείας στο έργο που εκτελείται στο Βόρειο Τείχος της Ακρόπολης», από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ δηλώνονται τα εξής:

Η οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα σχετικά με το ικρίωμα στο Βόρειο Τείχος του Βράχου της Ακροπόλεως, είναι καλοδεχούμενη. Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, η οποία εκτελεί και τις συγκεκριμένες εργασίες στο Βόρειο Τείχος, έχει την ευθύνη της αναστήλωσης του συνόλου των μνημείων της Ακροπόλεως από το 1999. Για το αναστηλωτικό της έργο και τον τρόπο εκτέλεσής του, έχει εισπράξει διεθνώς τα εύσημα.

Είναι φανερό ότι στην εικοσαετία 1999-2020, η ΥΣΜΑ έχει εκτελέσει πολύ πιο σύνθετα και πολύ πιο δύσκολα έργα, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο, πέραν των τεχνικών προδιαγραφών που έχουν τεθεί από την ΥΣΜΑ και την ΕΣΜΑ, το υπ΄αρ. 161309/21.5/20 έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, βεβαιώνει την ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης των εργασιών.


Σχολιάστε εδώ