Η γαστρονομία της Αμοργού ταξιδεύει… στην Ολλανδία

Η γαστρονομία της Αμοργού ταξιδεύει… στην Ολλανδία

– Οι ομορφιές και η γαστρονομία της Αμοργού ταξιδεύουν στην Ολλανδική αγορά

Σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, ειδικεύμενη food blogger ανάρτησε δωρεάν την συνταγή της φάβας στο blog Ongewoon Lekker με 1.1 εκατ page views (ετησίως) και 617.000 μοναδικούς επισκέπτες τον χρόνο. Το ενδιαφέρον των Ολλανδών για τη γαστρονομία του κάθε προορισμού είναι μεγάλο και η εν λόγω ανάρτηση αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την Αμοργό.

  

Ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθεια προβολής της γαστρονομίας του νησιού και σε άλλες αγορές του εξωτερικού με αντίστοιχα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο στο https://ongewoonlekker.com/zelf-griekse-fava-maken/


Λίγα λόγια για την Αμοργό

Η Αμοργός είναι κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το wikipedia το νησί πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι «άλικοι αμοργίδες», χιτώνες της Αμοργού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, νοτιοανατολικά της Νάξου και σε απόσταση 136 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά. Η επιφάνειά της εκτιμάται στα 121,464 τ.χλμ., ενώ έχει μήκος ακτών 126 χιλιόμετρα. Είναι μακρόστενο νησί που εκτείνεται από ΝΔ προς ΒΑ με απότομη ορεινή μορφολογία εδάφους. Διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Πρωτεύουσα είναι η Χώρα Αμοργού με κύριο λιμάνι τα Κατάπολα.

Η Αμοργός (ολόκληρος ο δήμος) είχε πληθυσμό 1.973 άτομα στην απογραφή του 2011. Οι κάτοικοι ασχολούνται παραδοσιακά με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία καθώς και με τα ναυτικά επαγγέλματα. Πολλοί κάτοικοι ασχολούνταν από τα παλιά χρόνια με τον κλάδο της μελισσουργίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνται και με τον τομέα του τουρισμού ο οποίος αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό.

Η Αμοργός αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία.Υπάρχουν μονοπάτια που ξεκινούν ή/και καταλήγουν σε κάποιον οικισμό και προσφέρουν στον επισκέπτη εκπληκτικές εικόνες φυσικού τοπίου.


Φωτο: amorgos.gr


Σχολιάστε εδώ