Η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο

Η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο

H ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε στην έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, συνολικά 400 αστυνομικοί θα μετακινηθούν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Εβρου.

Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο huffingtonpost.gr, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Τρίτης. Οι ελληνικές Αρχές φαίνεται ότι φοβούνται «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Εβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Φαίνεται, πάντως, ότι ο Εβρος θα μετατραπεί σε «φρούριο», με ακόμα πιο ενισχυμένες δυνάμεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα θα δυσκολέψουν το «έργο» των τουρκικών υπηρεσιών.

Πηγή: huffingtonpost.gr


Σχολιάστε εδώ