Ο κορονοϊός είναι εδώ, μάλλον όμως υπό παρακολούθηση – Eμείς γυρίσαμε στην περιβόητη κανονικότητα!

Ο κορονοϊός είναι εδώ, μάλλον όμως υπό παρακολούθηση – Eμείς γυρίσαμε στην περιβόητη κανονικότητα!

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Ο καιρός φροντίζει να μην πλήττουμε, αρκετά τράβηξε ο εγκλεισμός, η καραντίνα μέσα σε τέσσερις τοίχους, που ώρες ώρες δεν σε χωρούσαν. Τη μια μέρα το θερμόμετρο είχε πάει πάνω από τους 36 βαθμούς και την άλλη έδειχνε χειμώνα… Ευτυχώς, όμως, σήμανε τέλος συναγερμού και γυρίσαμε στην περιβόητη κανονικότητα, που την είχαμε ξεχάσει. Με τον κορονοϊό να είναι εδώ, μάλλον όμως υπό παρακολούθηση. Άντε να δούμε πόσο ακόμη θα αντέξει… Και πόσο ακριβά θα μας στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στην οικονομία, στο κάθε νοικοκυριό.

• • • Ζημιά στην Εκκλησία έκανε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος πριν από δύο Κυριακές ξύπνησε πρωί πρωί και είπε ότι θα αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα. Το αποτέλεσμα ήταν η Ιερά Σύνοδος να… αδειάσει τον Αμβρόσιο. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «απόφαση αφορισμού εναντίον μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

• • • Έξω πάνε καλά… Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, λόγω της πανδημίας, όλα τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Βρετανία θα γίνονται μέσω διαδικτύου. Είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα παγκοσμίως που λαμβάνει αυτή την απόφαση.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ