N. Φίλης: Τα δύσκολα θα κληθεί από τον λαό να τα αντιμετωπίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

N. Φίλης: Τα δύσκολα θα κληθεί από τον λαό να τα αντιμετωπίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μίλησε στο δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό και την εφημερίδα Real News (Κυριακή, 24.5.20). Μεταξύ άλλων τόνισε:

Για επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων: Τασσόμαστε κατά και για τους υγειονομικούς κινδύνους που δεν αποκλείει -όπως είπε- ούτε ο κ. Τσιόδρας, αλλά και γιατί δεν υπάρχει εκπαιδευτικό όφελος με λίγες ημέρες μαθήματος. Είδατε τι έγινε με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, με την πολύ χαμηλή συμμετοχή μαθητών. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η κατηγορηματική άρνηση της κοινωνίας για το άνοιγμα των δημοτικών.
Για τη χαμηλή προσέλευση μαθητών: Δεν μπορείς το βράδυ να κυνηγάς παιδιά για να μη διασπείρουν τον ιό στις πλατείες και το πρωί να λες ότι δεν υφίσταται κίνδυνος με 15 μαθητές σε μια αίθουσα 25 τ.μ. Το κύρος της δημόσιας εκπαίδευσης το πλήττουν άφρονες πολιτικές αποφάσεις και ο αυταρχισμός αυτής της κυβέρνησης.
Για το νομοσχέδιο Κεραμέως: η κυβέρνηση ομολογεί ότι θέλει να γυρίσει την εκπαίδευση στα δίσεκτα μνημονιακά χρόνια. Αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία εν μέσω πανδημίας. Εκδιώκεται το 40% των μαθητών από τα ΕΠΑΛ. Επανέρχεται η τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Σχεδιάζονται σχολεία πολλών ταχυτήτων με την επίκληση της ψευδώνυμης αριστείας. Καθιερώνονται αλλεπάλληλοι εξεταστικοί φραγμοί, επανέρχεται η Τράπεζα Θεμάτων από την Α’ Λυκείου, παρότι όταν εφαρμόστηκε λειτούργησε ως λαιμητόμος για 1 στα 4 παιδιά. Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, το απέρριψε η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένης της ΔΑΚΕ
Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «φοβάται» πρόωρες εκλογές: «Θα θέλαμε να είναι ο κ. Μητσοτάκης εκείνος που θα ασκήσει το δικαίωμά του να προκαλέσει εκλογές κι έτσι να παραδεχτεί ότι είναι αδύναμος και ανίκανος να διαχειριστεί την κρίση έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Θα τον αφήσουμε να εξηγήσει γιατί -λόγω απλής αναλογικής- προτιμά τη σχετική πλειοψηφία ή την ήττα του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι έτσι να πειστεί κι ο τελευταίος πολίτης ότι ο Μητσοτάκης είναι για τα εύκολα και «για να τρώει από τα έτοιμα». Τα δύσκολα θα κληθεί από τον λαό να τα αντιμετωπίσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε εδώ